The Radios - The Best Of (1997)

Alternatieve titel: Essential [2012 Version]

België
Label: EMI

1. She Goes Nana (3:48)
  2. Gimme Love (4:17)
  3. I'm into Folk (2:51)
  4. Swinging in the Pool (2:52)
  5. Lucky Day [Live] (3:05)
  6. Non, Non, Rien N'a Changé [Live] (4:22)
  7. Tears in the Morning (3:16)
  8. Dreaming Wild (4:14)
  9. SOS to an Angel (3:41)
  10. Walking the Thin Line (3:04)
  11. Oh No! [Live] (2:54)
  12. Teardorps (3:54)
  13. Cinderella Sometimes (4:15)
  14. Move It Right Now (4:08)
  15. Because She Said So (4:13)
  16. Devil in My Cheekbone (3:07)
  17. If the Sun (3:57)
  18. She's My Lover ... [Live] (3:25)
Ik vind het vreemd dat hier nog geen berichtje is geplaatst. Dit is schitterende pop/ rock van begin jaren 90. Bart Peeters en de gebroeders Moususse bewijzen hier hun groten talent met songs die je niet loslaten. Het mag dan wel een best of zijn, toch maar hij er wezen!

Voor mij is deze band ook wel een beetje nostalgie. Als jongen van 6 jaar had ik ooit een casette van the radio's gekregen, ik was er toen onmiddelijk weg van. Daardoor associeer ik the radio's altijd met mijn vroege jeugdjaren.

avatar van Justinx
Jaa, geweldig! I'm In To folk vind ik nog steeds erg meesterlijk. Heb nooit het hele album gevonden en geluisterd.

avatar van pdonidvie
Legendarische Belgische Poprock!

5 / 5

avatar van LucM
Ik vond het een heel leuk popbandje rond Bart Peeters en de gebroeders Mosuse. Aanvankelijk als grap bedoeld, maar toch uitgegroeid tot een echte band met Danny Lademacher als gitarist (speelde eerder bij Herman Brood & Wild Romance).
Veel leuke hits gehad o.a. "She goes nana", "SOS to an angel", "Walking the thin line", "Oh no!" en "She's my lover".
Zeer populair in de eerste helft van de jaren '90 toen de Belgische pop hoogtijdagen beleefde met verder ook Vaya Con Dios, Soulsister, the Scabs, Arno en op Nederlandstalig vlak Gorky, Noordkaap en natuurlijk Clouseau.

avatar van ZERO
Goede verzamelaar van een leuke popband!

Zowel de up-tempo nummers als de rustigere nummers bevallen me goed en er staan eigenlijk niet echt missers op. Niet slecht om met 3 albums zo'n verzamelaar af te leveren, vind ik.

Als favorieten heb ik gekozen voor de klassieker She Goes Nana, Dreaming Wild (die nog meer dan She Goes Nana jeugdsentiment is voor mij), Gimme Love en Cinderella Sometimes. Al zijn er genoeg andere nummers die in aanmerking zouden kunnen komen.