Gabriella Cilmi - Ten (2010)

Australiƫ
Label: Island

1. On a Mission (3:02)
  2. Hearts Don't Lie (4:04)
  3. What If You Knew (2:41)
  4. Love Me Cos You Want To (4:21)
  5. Defender (3:44)
  6. Robots (4:01)
  7. Superhot (3:37)
  8. Boys (3:50)
  9. Invisible Girl (3:35)
  10. Glue (4:19)
  11. Let Me Know (3:32)
  12. Superman (3:43)
  13. Sweet About Me [Twenty Ten Version] * (3:25)
  14. For Love *
avatar van Guinness1980
Hearts don't lie word de nieuwe single.
En dit is de videoclip: YouTube - Gabriella Cilmi - Hearts Don't Lie (Official Video)

avatar van Guinness1980
Ben het twijfelen om hem toch nog met een halve ster te verhogen. Ik merk dat ik het album de laatste tijd toch wat vaker luister en vrijwel geen enkele keer een nummer skip.

avatar van AyKay
'Sweet About Me' vond ik een draak en ik had de neiging miss Cilmi links te laten liggen, tot ik haar zag bij X-Factor. De verandering van muziekstijl vind ik erg opvallend. Ik vind het meer iets voor de Sugababes om met een sample van Joe Jackson (Steppin Out) aan de haal te gaan, maar affijn. Het nummer doet me weinig.
Dan de rest: 'Hearts Don't Lie', 'Love Me Cos You Want To' en 'Superhot' doen me heel erg denken aan Kylie. Weinig origineel dus.
De rest van het album raakt kant noch wal.

Boy she ain't no superwoman..........

avatar van Angelo
Waarom is dit album ook alweer een flop geworden? Onbegrijpelijk! Het gehele album luistert heerlijk weg, en die baslijn van 'Hearts don't lie' is echt off the hook! Maar ook de eerste single 'On a mission' vind ik geweldig. Ik kan geen enkel nummer op dit album nummer wat ik slecht vind. Dit album valt misschien ook nog wel te classificeren onder het 'new wave' genre (van eind jaren '80 - begin jaren '90). Er is overigens ook geen enkel nummer op deze CD die ik oversla.

Enne, 'onorigineel' is deze CD allerminst m.i. - de electropop van tegenwoordig is niet slecht, maar veelal een kopie van een kopie van een kopie. Dat vind ik bij 'Ten' dus totaal niet. Maar ja, iedereen heeft er waarschijnlijk een andere kijk op.

Zeker een van de beste albums van de afgelopen 10 jaar als je het mij vraagt, dus wat mij betreft echt 4,5* waard!

Enne, over de looks van Gabriella ga ik 't al niet eens meer hebben!

Angelo schreef:

De eerste paar luisterbeurten vond ik het album erg tegenvallen. Echter na heel wat luisterbeurten en een live optreden ga ik dit album steeds meer waarderen. Misschien vind ik deze zelfs beter dan haar debuut!

avatar van Guinness1980
Stem met een halve ster verhoogd. Dit album draai ik veel vaker dan haar debuut, terwijl ik enkele maanden geleden na de eerste luisterbeurt behoorlijk teleurgesteld was!

avatar van Motivation
Inderdaad een erge verassing als je haar eerste album gewent bent, maar na een paar keer luisteren is dit album ook echt een topper. 3,5*

avatar van StefanK
Haar stem gaat me op ten duur vervelen maar deze plaat is wel beter dan de eerste. De stijl die ze hanteert op 'Ten' bevallt me!

avatar van Emile93
On a mission vond ik echt een vreselijk nummer en hearts don't lie vind ik ook een vreselijk nummer. Ik vond haar 1e album heerlijk alleen als ik deze twee nummers heb gehoord, heb ik al niet zo'n zin meer om ook ten te gaan luisteren.. Jammer!

avatar van Angelo
Emile93 schreef:

Meen je dat? Als ik van de afgelopen jaren een selectie moet samenstellen van beste popnummers dan komen deze twee er ab-so-luut in voor. Zelden zo'n retestrakke popplaat in de afgelopen jaren gehoord. Cilmi zelf zei dat het album geïnspireerd was door het discotijdperk en Donna Summer en ik vind dat deze muzikale richting haar perfect afgaat. Maar inderdaad, als 'On a mission' en 'Hearts don't lie' je niet bevallen, dan kun je dit album beter ook maar niet luisteren. Dit aangezien alle nummers minstens even goed zijn!

Nog steeds snap ik niet dat dit album geen regelrecht succes werd. Cilmi heeft een plaat geleverd die -voor zover bij mij bekend- niet gerelateerd kan worden aan een soortgelijk album van de afgelopen jaren. Daarom vind ik ook dat dit uiteindelijk zo'n uniek product is geworden. Pop, disco, new wave... it's all there. Jammer dat dit album onder het 'grote' publiek niet bekend is!

Gabriella is ondertussen bezig met haar derde album en gaf aan bij haar volgende album weer een nieuwe muzikale directie in te gaan. Haar volgende album wordt pop/rock omdat het project 'Ten' niet aansloeg. Wat betreft die pop/rock sound vrees ik voor het ergste, ik hoop dat het haar niet een dertien in een dozijn zangeres maakt... Alhoewel ze het nooit zal toegeven, zal dit vast en zeker het gevolg zijn door het floppen van deze plaat.

Angelo schreef:

'
Het zal dan vast wel zo'n Kelly Clarkson kloon worden...

avatar van Jordipordie
Volgens mij vind ik haar muziek alleen leuk als ze erbij te zien is In ieder geval geen bijzondere CD dus.

avatar van Emile93
Ik heb het toch maar geluisterd en het viel me inderdaad een beetje tegen. Veel van hetzelfde. Jammer. Lessons to be learned was veel beter!

Roelant
Ik vond LTBL echt een superalbum, heb daar heel veel naar geluisterd. Ik had me dan ook wel verheugd op haar nieuwe album. Toen ik On an mission een keer op de radio had gehoord zag ik de bui al hangen en ja hoor...

Ergens in maart 2010 donderde en bliksemde het boven mijn huis, wat een teleurstelling!!! Vind het niet zo gek dat deze plaat is geflopt.

Waarom heeft ze in vredesnaam de richting gekozen om een standaard popprinsesje te worden, wat dus niet lukt, want daar zijn er al genoeg van. Hopelijk heeft ze geleerd van dit album en pakt ze haar oude stijl weer op, dat maakte haar uniek.

Choo Choo
Zo goed als ik Lessons to Be Learned vond zo slecht vind ik deze. Misschien ook wel door de verwachtingen die je van een nieuw album hebt na zo'n lekkere plaat als Lessons to Be Learned.

Heb niet veel woorden over voor dit album, vind het gewoon slecht.

avatar van Guinness1980
Ten vond ik na de eerste paar luisterbeurten ook niet zo bijzonder. Echter na heel wat luisterbeurten vind ik Ten beter dan haar debuut.

Ik vond haar eerste album vreselijk. En dit album is geweldig. Ik vind het super cool dat ze meer de 'dance/electro' kant op is gegaan. De nummers zijn ijzersterk. En hadden veel grotere hits kunnen worden. Maar goed, hopelijk blijft ze doorgaan met dit genre.

avatar van Madjack71
Kant en klaar muziek, met een mooi koppie erbij...maar wel een irritante stem. Echt zo'n zangeresje die over een paar jaar weer compleet vergeten is.

Choo Choo
Madjack71 schreef:
Echt zo'n zangeresje die over een paar jaar weer compleet vergeten is.
Dat heeft ze dan wel compleet aan zichzelf te danken...

Het eerste album was erg mooi, maar met dit album heeft ze zich inderdaad bij de rest van de wannabe popstars gevoegd en dus zie ik ook geen toekomst voor haar. Tenzij haar volgende album weer net zo goed is als haar eerste, of zelfs beter, maar als ze op deze manier verder gaat? Nee, dan niet...

avatar van Dibbel
Ik heb misschien het geluk dat ik haar eerste plaat niet heb, maar ik vind dit een erg leuk album.
Door heel het album heen hoor je een bepaalde jaren 80 sfeer, die het bij mij heel goed doet.
En dan wel de eerste helft van de jaren 80, voordat de Stock/Aitken/Waterman-achtigen de disco en hitparade overnamen.
Hier en daar hoor je duidelijk de invloeden van een Giorgio Moroder, een man die in staat was om mechanische disco toch warm te laten klinken.
On A Mission was een leuke single, maar nog beter is Hearts Don't Lie wat mij op een of andere manier erg aan Kim Wilde doet denken.
Defender het rustige nummer, Love Me Cos You Want To klinkt ook weer heel erg jaren 80, evenals Superhot.
Bij Glue moet ik aan Anastacia denken en haar eigen cover van Sweet About Me vind ik ook erg geslaagd.
Wat mindere nummers wat mij betreft Invisible Girl en Let Me Know.

Kijk, hier kan ik nu bij mijn kinderen mee aankomen en ik vind het zelf ook leuk, wat wil je nog meer?
Ook maar eens achter die eerste van haar aangaan.

avatar van Lexcoaster
Lexcoaster schreef:
Als ik af ga op die single van haar, ben ik bang dat ze een 13-in-een-dozijn popzangeresje is geworden. De frisheid en originaliteit van haar eerste album heeft schijnbaar plaatsgemaakt voor cliché popdeuntjes en derderangs teksten. Kwaliteit heeft dus plaatsgemaakt voor een massaconsumptie. Ik vrees het ergste.

Twee jaar geleden geschreven (wat vliegt de tijd!). Ik hoop toch echt op een nieuw album van haar binnenkort, hopelijk is die dan in de lijn van het eerste album.

avatar van MIAB
Erg leuk album, wel compleet anders dan haar debuut, maar in tegenstelling tot veel anderen, vind ik dat juist blijken van veelzijdigheid. 3,5*

1. On a Mission (3:02)  --- 4,0
2. Hearts Don't Lie (4:04) --- 4,0