Mahogany Rush - Maxoom (1972)

Canada
Label: Kot'ai

1. Maxoom (2:55)
  2. Buddy (3:39)
  3. Magic Man (2:31)
  4. Funky Woman (3:15)
  5. Madness (4:52)
  6. All in Your Mind (3:12)
  7. Blues (7:09)
  8. Boardwalk Lady (2:37)
  9. Back On Home (3:17)
  10. The New Beginning (1:56)
avatar van Rockfan
Frank Marino en zijn Mahogany Rush is één van die bands waar ik wel eens van gehoord had maar er nooit naar had geluisterd. Moest maar eens gebeuren. Nu dan Maxoom. Het begint met het titelnummer, nou ja nummer..het is eigenlijk een heel lang intro met gitaareffecten en iemand die Maxoom moet hebben.

Nummer twee is Buddy, een bluesy nummer. Leuk maar nu toch niet meer zo bijzonder

In Magic Man is goed te horen waar Frank zijn inspiraties vandaan haalt nl. Jimi Hendrix.

Datzelfde geldt ook voor de rest.

Maxoom is best een prettig bluesy album om naar te luisteren. Essentieel ? Nee dat ook weer niet.

Heb alles van de maestro en hij heeft met en zonder Mahogany Rush geen slecht album gemaakt. Helaas nooit LIVE gezien

avatar van Larzz
Helemaal eens. Las ergens dat Frank Marino een aandoening heeft en nooit meer gaat optreden. Hij heeft zijn post-corona optredens afgezegd. Triest. Geweldige muzikant en persoonlijkheid deze Frank Marino. Zijn laatste blu-ray
/dvd box met 6 uur muziek is een weergaloze zwanenzang.