menu

Alexis Korner's Blues Incorporated - Red Hot from Alex (1964)

mijn stem
4,00 (2)
2 stemmen

Verenigd Koninkrijk
Blues / Rock
Label: Transatlantic

  1. Woke Up This Morning (2:44)
  2. Skipping (2:19)
  3. Herbie's Tune (4:10)
  4. Stormy Monday (4:48)
  5. It's Happening (2:11)
  6. Roberta (2:34)
  7. Jones (3:59)
  8. Cabbage Greens (2:17)
  9. Chicken Shack (2:31)
  10. Haitian Fight Song (3:37)
totale tijdsduur: 31:10
zoeken in:
avatar van heartofsoul
4,0
Alexis Korner is, zoals waarschijnlijk bekend, de nestor van de Engelse rhythm and blues-scene in de zestiger jaren. Voor mij in die tijd een grote naam. Dit album was mijn eerste kennismaking met Korner, en ik heb het destijds erg vaak beluisterd. Vooral in instrumentaal opzicht maakte het indruk op me, en de hernieuwde kennismaking (toen ik veel later de cd-versie kocht) was een aangename. Onlangs weer eens opnieuw beluisterd, en gelijk op "repeat" gezet, dat gebeurt mij niet zo heel vaak bij herbeluistering.

Korner speelt op dit album rhythm guitar, en hoewel hij een beperkt gitarist is, klinkt het wel lekker. De vocalen zijn gelukkig uitbesteed aan Herbie Goins, die mij zeer bevalt (check ook zijn mooie album Herbie Goins & the Nightimers - No. 1 In Your Heart ,met soulrepertoire).
Er staan ook prachtige instrumentals op het album, met dank aan Art Themen (mooie tenorsax) en Dick Heckstall-Smith (tenorsax), Ron Edgeworth (keyboards) en Dave Castle (fluit).

In tegenstelling tot de recensent van Allmusic vind ik dit album een slag beter dan het eerste album van de Blues Incorporated: R & B from the Marquee van twee jaar eerder, dat een beetje stijf klinkt, terwijl het hier veel meer swingt en spettert.

Gast
geplaatst: vandaag om 18:56 uur

geplaatst: vandaag om 18:56 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.