Detest - The Massacre (2006)

1 stem

Duitsland
Dance
Label: Strike

1. Puto (5:58)
  2. Motherfucker (6:34)
  3. Bangacore [Hellfish Remix] (6:05)
  4. Say Yoh (5:50)
  5. Sucker DJ [Kold Rock Remix by Lenny Dee] (4:15)
  6. Say What (6:14)
  7. Get the Fuckaaa (6:14)
  8. Sucker DJ [Bong-Ra Remix] (4:39)
thejazzscène
Waanzinnig upgefuckte muziek. Liefhebbers van Producer & Hellfish gaan dit zéker mogen. Zwaar shiften tussen genres met veel hard geklooi van beats en samples. Prettig op de lege maag!

avatar van Hellblazer
Ik maakte pas veel later in 2011 kennis met de muziek van Detest. Past inderdaad in dat rijtje thuis hierboven, dus UK Hardcore-achtig. Net als Hellfish ook doet, neemt Detest ook gebruik van Hip-Hop samples en een flinke dosis breakbeats.Het verschilt zit hem in de duidelijke Frenchcore-invloeden, waar het op deze EP van bulkt.

Grote favoriet is 'Get the Fuckaaa'. Keiharde snoeier met erg toffe breaks en een bikkelharde kick. Vooral de Drum n Bass samples klinken hierbij heel erg goed en ook die lollige voicesampletjes maken het een goed geheel.
Lenny Dee's remix valt als enige een beetje buiten de boot met z'n Techno-georiënteerde sound. Klinkt wat te houterig, terwijl de rest erg lekker vloeiend doorkicked.
Ook Hellfish en Bong-Ra hebben prima remixen afgeleverd waarbij Breakcore en UK Hardcore tot een geheel worden gevormd.

Moet zeggen dat ik de nieuwere Detest wel een stuk vetter vind trouwens. Het knalt nog harder en vaak minder simpele ritmes en meer variatie. Niet dat dit een saaie plaat is trouwens, maar het mist net datgene om het ècht interessant te maken.