Carnifex - Hell Chose Me (2010)

Label: Victory

1. Hell Chose Me (3:32)
  2. Dead Archetype (2:31)
  3. Entombed Monarch (3:44)
  4. Names Mean Nothing (2:58)
  5. Heartless (4:13)
  6. Sorrowspell (3:37)
  7. The Scope of Obsession (2:55)
  8. By Darkness Enslaved (3:39)
  9. The Liar's Funeral (3:03)
  10. Genocide Initiative (4:21)
avatar van bennerd
Gelekt, en het klinkt in ieder geval weer erg goed. Verwacht geen schijnbewegingen of spastische bochten, gewoon weer een typische Carnifex-plaat.

avatar van andnino
Sorry, maar ik vind wat ik op de MySpace hoor mega-saai.

avatar van bennerd
Kan best zijn, ik vind dit in de deathcore een van de beste bands die er zijn Dead in My Arms (het debuut), had iets wat al die andere platen niet hadden, sindsdien hebben ze mij nog niet teleurgesteld. Live is de band ook machtig.

avatar van andnino
Live zijn deze bands ongetwijfeld goed, maar ook met Despised Icon heb ik op cd vaak dat het net even te droog klinkt voor mijn smaak. Met Suicide Silence op de laatste is dat dus weer compleet anders. Of met All Shall Perish, of met Job For a Cowboy.

avatar van bennerd
Dat van Despised Icon klopt, die durven veel te droog klinken (hoewel dat naar mijn mening op de laatste plaat wat veranderd is, maar dat kan ook zijn omdat ik intussen aan hun sound gewend geraakt ben).

Suicide Silence en All Shall Perish klinken op hun cd's dan weer veel zwaarder, zoals je zegt, daar kan je dan Carnifex' eerste plaat ook bij rekenen.

Job for a Cowboy moet gewoon weer deathcore maken. Dat laatste heeft niets te maken met jouw post, maar het moest er even uit

avatar van MindkillerNL
Goede zaak om met minder breakdowns toch een sterke plaat te maken. Ik stoor me alleen aan de productie, telkens wanneer ik hem weer beluister. De basdrum is net even iets aan de te zware kant vind ik. Gevolg is dat de dubbele bas stukken net teveel boven de rest uitsteken als het ware, beetje jammer.

Het tweede album van deze band blijft me nog altijd het beste bevallen.

avatar van bennerd
Nochtans staat die plaat wel bol van de breakdowns.

avatar van MindkillerNL
Jazeker, helemaal niet vervelend!