Freaky Age - Living in Particular Ways (2010)

Belgiƫ
Label: Fuzz (I)

1. Excitement in the Morning Light (3:22)
  2. The Dreamers (2:36)
  3. Never See the Sun (2:51)
  4. Fire and the Lights (2:59)
  5. Hard to Believe (2:33)
  6. A Little Late (3:25)
  7. The Racing Horse (3:26)
  8. It Ain't Right (2:48)
  9. After All (3:35)
  10. Towns Don't Sleep (2:53)
  11. Rich Believers (1:47)
  12. Answering Machine (3:29)
  13. Play (2:39)
Kijk hier zeker naar uit. Vond hun debutalbum een klein knallertje, en de eerste single op deze CD belooft toch wel het één en ander!

avatar van barrett
Hier ben ik ook benieuwd naar... Op de vorige plaat lieten de jonkies zien dat ze toch iets in hun mars hebben. Nu ben ik benieuwd of ze ook muzikaal progressie hebben gemaakt.

mathieudc
Na een luisterbeurt zeker nog niet overtuigd. Het lijkt allemaal wat oeverloos in elkaar over te lopen en mist toch wel de melodie van het eerste album, en dan ben je blij dat er ineens een nummer als 'After All' opduikt om toch voor een beetje afwisseling te zorgen. Hopelijk krijgen de nummers elk een identiteit na meerdere luisterbeurten want mijn eerste indruk is redelijk lauw.

Ik volg deze band al vanaf hun eerste EP (2007), en ben super fan! Ook deze plaat kan mij volledig bekoren. De nummers hebben algemeen een veel hoger niveau dan hun vorige plaat, maar met minder echte uitschieters (genre Where Do We Go Now).
Een tip aan iedereen; probeer ze eens live te zien, live ongeloofelijk sterk, en overigens zeer bereikbaar, omdat het nu eenmaal niet zo'n grote groep is. Zeer sympathieke artiesten, in tegenstelling tot wat dikwijls beweerd wordt!

avatar van arcade monkeys
Waarom wordt dit zo matig gewaardeerd? Hier staat geen enkel slecht nummer op en verscheidene tracks rocken een gat in de ozonlaag. Ik geniet iedere keer dat ik deze opleg. Hij is nog beter dan zijn debuut.

avatar van RoyDeSmet
After All. Dat is echt een heel mooi lied!

avatar van Supersid
Begint best sterk maar kalft dan wat in. Ik snap de eerder lage waardering wel, ook vanwege lang niets nieuws onder de zon, maar heb vooral in het eerste kwart toch genoten. Beter dan het debuut alleszins, voor mij.