menu

Disco Fever (1977)

mijn stem
2,00 (4)
4 stemmen

West-Duitsland
Dance
Label: K-tel

  1. Baccara - Yes Sir, I Can Boogie
  2. Hot Chocolate - So You Win Again
  3. The Floaters - Float On
  4. RAH Band - The Crunch
  5. Marilyn McCoo & Billy Davis Jr. - You Don't Have to Be a Star (To Be in My Show)
  6. Heatwave - Too Hot to Handle
  7. Billy Ocean - Red Light Spells Danger
  8. The Dooleys - Think I'm Gonna Fall in Love with You
  9. Space - Magic Fly
  10. Gladys Knight & The Pips - Baby Don't Change Your Mind
  11. David Soul - Silver Lady
  12. Brotherhood of Man - Angelo
  13. Showaddywaddy - You Got What It Takes
  14. Meri Wilson - Telephone Man
  15. Joy Sarney - Naughty Naughty Naughty
  16. T-Connection - Do What You Wanna Do
  17. The Inner City Express - Dance & Shake Your Tambourine
  18. David Parton - Isn't She Lovely
  19. Smokie - It's Your Life
  20. The Boomtown Rats - Looking After Number One
zoeken in:
avatar van nlkink
2,5
Ja mensen, het is 1977 en K-Tel trakteert ons nog steeds op die prachtige verzamelaars met de hits uit die periode. Wat hadden we in 1977? De Spaanse schonen van Baccara die met hun mooie maar bijna onverstaanbare steenkolen Engels hits scoorden met Yes Sir I Can Boogie en het helaas hier missende Sorry I'm A Lady. Onlangs vernam ik dat de dames nog steeds optreden. Respect!
Deze editie heeft wel erg veel soulnummers, maar dat is nergens storend. De Britse formatie Hot Chocolate is vertegenwoordigd met de prachtige dansbare ballad So You Win Again. Iets minder want toch wel erg corny zijn The Floaters met Float On. Daar zal menige dame ongetwijfeld een nat slipje van hebben gekregen. Mij kon het niet bekoren. Maar goed, voor mij was dit nummer ook duidelijk niet bedoeld. Verdere hoogtepunten voor mij zijn de retro's avant la lettre Showaddywaddy, maar ook de country-achtige Silver Lady van David Soul, bij mijn generatie bekend als Hutch uit de televisieserie Starsky & Hutch. Eervolle vermelding voor Meri Wilson's Telephone Man. Leuk nummer. Dieptepunt van het album is Angelo van The Brotherhood Of Man. Die groep moeten we maar gauw vergeten. Er staan iets te veel nummers op die niet echt hits waren in 1977, vandaar dat mijn waardering op 2,5 gaat pieken......

avatar van caravelle
Soms snap je er niets van. Nummertje 5 deed niets in Nederland maar wel een vette no 1 positie in The USA. Dit getrouwde duo was daar al bekend als voormalige leden van de 5th Dimension een groep met een groot aantal hits eind jaren 60 en begin jaren 70 waaronder Aquarius/Let the sunshine in. Hier nog geen eens top 10 en in Amerika liefst 7 weken nummer 1. Mocht je twijfelen om deze K-tel verzamelaar nog aan te schaffen koop dan liever eerst een Best of / Greatest hits van de 5th Dimension. Lekker zomers, goed gezongen en alle 13 (of meer) zeker goed of nog beter!
Opvallend dat het K-tel hoes ontwerp hier een metamorfose heeft ondergaan. De vorige waren al goedkoop maar hier word ik nog minder vrolijk van.

avatar van teus
2,0
Matige samenstelling
Staat voor mij een vergeten werkje op Magic Fly van Space ,heb ik nog op vinyl ergens in mijn collectie
Mooiste song hierop So You Win Again van de hete cacaojongens

Gast
geplaatst: vandaag om 13:09 uur

geplaatst: vandaag om 13:09 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.