Suicidal Tendencies - Controlled by Hatred / Feel Like Shit...Deja-Vu (1989)

Metal / Punk
Label: Epic

1. Master of No Mercy (2:38)
  2. How Will I Laugh Tomorrow [Video Edit] (4:42)
  3. Just Another Love Song (3:16)
  4. Waking the Dead (6:54)
  5. Controlled by Hatred (5:39)
  6. Choosing My Own Way of Life (3:06)
  7. Vu (2:53)
  8. It's Not Easy (4:00)
  9. How Will I Laugh Tomorrow [Heavy Emotion Version] (6:32)
avatar van notsub
Dit is een tegenvaller. De productie is echt matig en de beide versies van How Will I Laugh Tomorrow halen het niet bij het origineel. Het lijkt op een vlug in elkaar gestoken CD. Waking The Dead kan ik nog wel om glimlachen, maar dat redt de CD niet meer.

avatar van Psycholamp
Op deze cd is de zanger nauwelijks te horen. Eén van de eerste cd's die ik had, dus nostalgie. Ik kan 'm niet meer objectief beoordelen.

avatar van Mr. B
Aantal nummers zijn origineel van No Mercy van het album Widespread Bloodshed Love Runs Red, het sideproject van Mike Muir/Mike Clark destijds. Beste nummer Choosing my own way of life en Wake The Dead met toen bijbehorende goede clip.

Ik vind hier de "dromerige" productie juist wel heel goed bij passen, en How Will I Laugh in ballad vorm is juist ingetogen en machtig tegelijk. Je wacht op de uitbarsting, maar die komt niet en dat maakt deze versie uitermate spannend en interessant.

Ozric Spacefolk
Waarom staat deze in godensnaam tussen de verzamelplaten. Dit is gewoon een reguliere plaat. Tja, met twee titels..... Maar tussen de verzamelplaten heb ik deze in mijn lange leven nog nergens (en op internet, en in naslagwerken) gezien.

avatar van Edwynn
Het staat bij de verzamelaars omdat het een samentrekking is van twee EP's: Controlled By Hatred en Feel Like Shit...Deja Vu

Die How Will I Laugh Tomorrow edits vind ik niet veel aan. Controlled By Hatred, Choosing My Own Way Master Of Mercy, Waking The Dead en It's Not Easy zijn allemaal covers.

Ozric Spacefolk
Ik heb deze op LP. Zijn de twee EP's wel afzonderlijk uitgebracht, vraag ik me af.

Ik zal nog eens zoeken, hoe andere websites er mee om gaan.

Edit: hier is het ook een compilatie, ( Suicidal Tendencies - Controlled by Hatred / Feel Like Shit... Deja Vu - Encyclopaedia Metallum: The Metal Archives - metal-archives.com ) ik zal er over op houden.

"Funny fact: Many consider "Controlled by Hatred / Feel Like Shit... Deja Vu" to be S.T.'s fourth full-length, likely due to the fact that it contains 9 tracks and is almost 40 minutes long. However, the band themseleves have frequently said that it is either a compilation album, an EP or what they describe "the longest EP".

avatar van Edwynn
Twee tussendoortjes op 1 schijf. De A kant is Controlled By Hatred en de B kant is Feel Like Shit. Robert Trujillo werd hierop geïntroduceerd.

Erg matig album. Voegt totaal niets toe aan. De afsluitende bewerking van ''How will I laugh' is zelfs tenenkrommend.