Suicidal Tendencies - Still Cyco After All These Years (1993)

Metal / Punk
Label: Epic

1. Suicide's an Alternative (2:26)
  2. Sided Politics (1:03)
  3. Subliminal (2:48)
  4. I Shot the Devil (1:50)
  5. Won't Fall in Love Today (0:51)
  6. Institutionalized (3:30)
  7. War Inside My Head (3:29)
  8. Don't Give Me Your Nothin' (4:03)
  9. Memories of Tomorrow (0:55)
  10. Possessed (2:02)
  11. I Saw Your Mommy (4:51)
  12. Fascist Pig (1:13)
  13. A Little Each Day (3:52)
  14. I Want More (2:09)
  15. Suicidal Failure (2:39)
Dit is een erg geslaagde remix van het debuutalbum uit 1983. Het klinkt nu strakker, sneller en heavier. Dit is echt opwindende "cyco" muziek.

avatar van notsub
Tijdens de sessies van Lights, Camera, Revolution zijn deze nummers uit de oude doos (veel stonden er op het debuut) opnieuw opgenomen. Het resultaat is een prima plaat, die productioneel heel volwassen klinkt, vooral vergeleken met de rommelige produktie van het debuiut. De spontaniteit is wat minder, maar er wordt een geweldige sound neeergezet. Er staan hier klassiekers genoeg op en die blazen nu als nooit te voren. Verplichte kost voor Suicidal fans.

de nummers op deze cd klinken inderdaad beter. gewoonweg goeie cd

avatar van Kronos
Het schitterende debuut blijft evenwel zijn waarde behouden vind ik.
Dat het wat rommeliger klinkt geeft niet en heeft zelfs zijn charmes. Dit klinkt veel dynamischer en strakker, maar daarmee gaat ook wat verloren.

Een goede aanvulling, maar maakt het origineel niet minder onmisbaar.

avatar van Devoo
Dit is toch met Trujillo op de bass?

avatar van frolunda
Geef mij de originele uitvoeringen maar....

Devoo schreef:
Dit is toch met Trujillo op de bass?

Een vraag uit het verleden, maar het antwoord blijft hetzelfde. Inderdaad met Robert Trujillo. Je ziet hem rechts op de hoes.

avatar van freakey
SPEEDROCK schreef:

Oud bericht, maar toch even rechtzetten, dit is geen remix maar alles opnieuw opgenomen.

Inderdaad.

Het verhaal erachter ken ik niet maar echt nodig was deze release volgens mij niet. Het origineel is prima zoals het is.

avatar van freakey
Kronos schreef:
Inderdaad.

Klopt, maar het is wel een mooie aanvulling en stiekem vind ik hem wel erg prettig klinken, soms zin in deze soms in het origineel ... zoals Speedrock al zegt strakker, sneller en heavier.... puntiger... deze klinkt meer in de lijn van Suicidal's platen zoals ze die toen maakten....