De voorloper van de Franse dance-hype. Motorbass bestaat uit Etienne de Crécy, huisvriend van Air en gerespecteerd producer, en Philippe Zdar, die bekend is als de helft van Cassius.
Op deze plaat is goed te horen dat de heren uit de hiphophoek komen, er worden veel samples gebruikt en weinig analoge geluiden, wat het geheel een vrij 'warme' sound geeft. Aanrader.
Hoor die invloed van Crécy er wel in al is hij nu wat veelzijdiger heb ik het idee. Misschien een beetje veel van hetzelfde deze plaat maar wel erg lekker.
Ach het is wel een leuke curiositeit om zo het publiek alles van Motorbass op 2 schijfjes te geven en dus ook 2 obscure EP's uit de begindagen van de Franse house. Ook leuk is dat ze als print op het tweede schijfje het leuke speelse artwork van de Transphunk EP hebben staan.
Heb dat tweede schijfje al lang niet meer beluisterd dus zal ze eens aandachtig gaan luisteren en reviewen.
Wel jammer dat de 25 years edition niks toevoegt aan wat er al is. Het zou interessant geweest kunnen zijn als ze dit keer een schijfje met de verzamelde remixes voor anderen erbij hadden gedaan.