Johnny Cash - The Mystery of Life (1991)

Country
Label: Mercury

1. The Greatest Cowboy of Them All (3:33)
  2. I'm an Easy Rider (2:36)
  3. The Mystery of Life (3:11)
  4. Hey Porter (2:20)
  5. Beans for Breakfast (3:18)
  6. Goin' by the Book (3:19)
  7. Wanted Man (2:52)
  8. I'll Go Somewhere and Sing My Songs Again (3:11)
  9. The Hobo Song (3:32)
  10. Angel and the Badman (2:24)
Dat hier nog niet op gestemt is verbaasd me eigenlijk een beetje.
Heerlijk album.

avatar van heartofsoul
Dit album begint voor mij niet goed met The Greatest Cowboy of Them All, vanwege het rare koortje. Een tweede nadeel vind ik dat er re-recordings op staan, die het niveau van de originelen niet halen, en mijn indruk van het album ongunstig beïnvloedden. Omdat ik tamelijk veel Cash-albums in de kast heb staan had ik dit album een tijdje niet meer beluisterd, maar vandaag kwam het er weer eens van, en ik heb het maar snel opgewaardeerd, want er staan toch wel fijne nummers op, zoals Goin' by the Book, Wanted Man (dat Cash samen met Dylan schreef) en I'll Go Somewhere and Sing My Songs Again (samen met Tom T.Hall).

Alles bij elkaar eigenlijk helemaal geen slecht album, dat ik vandaag dan ook met veel plezier herbeluisterde.

avatar van spinout
Volgens Cash heeft zijn platenmaatschappij Mercury slechts 500 exemplaren van dit album geperst. Een collectors item derhalve. In 2003 is dit op CD uitgebracht met als extra track The Wanderer. Daar wordt het album niet beter van . Een solide Cash album. Klinkt lekker. De enigste covers zijn Hey Porter en Wanted man. En aangezien heartofsoul Wanted Man een fijn nummer vind, is het vreemd dat hij zijn indruk van het album daardoor ongunstig laat beïnvloedden.Trouwens apart om Adolf Hitler met een roze paraplu op de hoes te zien.

avatar van heartofsoul
Fijn dat je me scherp houdt, Spinout! Wanted Man had-ie uiteraard al eerder opgenomen, op
At San Quentin toch? Totaal vergeten. Blijven als re-recordings over Hey Porter en I'm an Easy Rider. En ik dacht dat-ie The Hobo Song ook al eerder had opgenomen. Minor details, lijkt me. We zijn het er verder over eens, dat dit een héél aardig album is.

avatar van spinout
Jawel, ik twijfelde tussen een 3.5 en een 4.0. Wellicht is de plaat te glad geproduceerd door Jack Clement. Ik haalde mijn informatie van Wikipedia en wie vertrouwt er Wikipedia? Ik, als ik verder geen informatiebron heb. Dom misschien.

avatar van Poles Apart
spinout schreef:

Vreemd, want pas in 1993 verschenen op U2's "Zooropa". Het is dan ook nog eens de Extended Version die op de soundtrack van "Faraway, So Close" (ook uit 1993) staat.

Dit album komt overigens nu uit op vinyl, in een box met z'n andere albums voor Mercury en meer.

avatar van spinout
Mooi dat deze periode ook voor het voetlicht gebracht wordt. Zeker geen mindere periode van Cash.

avatar van LTU
LTU
Ik heb de boxset besteld en ben benieuwd hoe het klinkt op vinyl!!
Ik heb een hekel aan U2 ( slechte band zeg pff ) maar ben blij dat Bono niet meedoet op het nummer The wanderer.

avatar van AOVV
Hoewel dit album het niet bepaald goed deed op commercieel vlak, en de productie soms wat oubollig overkomt (Beans for Breakfast klinkt op die manier geforceerd hip), vind ik dit wel gewoon een goeie plaat van Cash. Behoorlijk wat nummers van hemzelf (akkoord, enkele oude songs zijn hier gerecycleerd), een mooi duet met de vergeten countrymuzikant Tom T. Hall en het wat stevigere werk (voor Cash-studionormen toch) op Goin' by the Book.

I'm an Easy Rider, Hey Porter en Wanted Man blijven, ook in deze versie, geweldige songs. The Hobo Song is een prachtcover van de vorig jaar helaas verscheiden John Prine. Het illustere verhaal van Cash over die 500 exemplaren waar spinout over bericht, is vooral vermakelijk - broodje aap of niet? De relatie tussen Cash en Mercury was toen wel definitief verkorven; het zou zijn laatste plaat voor het label zijn.

3,5 sterren