Archie Bronson Outfit - Coconut (2010)

Label: Domino

1. Magnetic Warrior (4:53)
  2. Shark's Tooth (3:12)
  3. Hoola (3:44)
  4. Wild Strawberries (3:02)
  5. Chunk (4:41)
  6. You Have a Right to a Mountain Life - One Up on Yourself (4:27)
  7. Bite It & Believe It (3:34)
  8. Hunt You Down (4:22)
  9. Harness (Bliss) (5:36)
  10. Run Gospel Singer (2:34)
avatar van Sandow
Voor mij is dit (voorlopig) dé plaat van 2010. Mooi uitgebalanceerd tussen ruig bluesrockend en zacht melancholisch, tussen lange uitgesponnen riffs en hypnothiserende loops. Ook sluipt er hier en daar wat funk tussen de distortion-effecten. Vooral 'Run Gospel Singer' vind ik een bijzonder sterk numer, maar eigenlijk zijn gewoon alle nummers goed, eens je de plaat de kans gegeven hebt om te groeien.
Een doorbraakplaat is dit niet, daarvoor zijn de jongens te alternatief, maar wel een pareltje voor wie het ontdekt.

avatar van duvelboy
Garagerock, shoegaze, krautrock, psychedelica, Amerikaanse bluesrock en zelfs disco. We horen hier allemaal. Zoals Sandow hierboven schrijft: Pareltje

avatar van duvelboy
duvelboy schreef:
We horen hier allemaal.

We horen het hier allemaal
moet dit natuurlijk zijn

avatar van Sandow
Ik heb hem vandaag ook gekocht. Bij de eerste cd's zit er een bonus DVD bij met voor elk nummer een filmpje en dat voor 13,5 euro, geen cent te veel. Nogmaals: topplaat.

avatar van R-Know
Lekker.
Blijf je draaien.
Klinkt als......?

avatar van essence
Voor de eerste 4 tracks een dikke 4.
Maar dan zakt de plaat een beetje in imo, met 'Run Gospel Singer' als dieptepunt.
En daarom eindigt hij op 3.5.