Meshuggah - Alive (2010)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Perpetual Black Second (4:32)
  2. Electric Red (6:02)
  3. Rational Gaze (5:35)
  4. Pravus (5:21)
  5. Lethargica (5:52)
  6. Combustion (4:16)
  7. Straws Pulled at Random (5:05)
  8. New Millennium Cyanide Christ (4:57)
  9. Stengah (5:56)
  10. The Mouth Licking What You've Bled (3:25)
  11. Humiliative (5:21)
  12. Bleed (7:55)
avatar van Metalhead99
Lekkere live verzamelaar met werk opgenomen in Tokyo, Toronto en Montreal.

Ddk
Klinkt erg goed allemaal, hoewel de stem van Kidman me in het begin een beetje irriteerde. Deze versie van New Millennium Cyanide Christ is echt heilig .

Niets van Catch 33, DEI of het debuut. In Death -Is Death, Gods Of Rapture of Future Breed Machine hadden er wat mij betreft bij gekunt. Of werden die niet gespeeld tijdens de tournee?

Hij gaat in ieder geval op de verlanglijst (en ook de dvd).

Ontzettend gaaf dat Humiliative uit de beginperiode er ook op staat!

avatar van HammerHead
Future Breed Machine wordt zo goed als altijd gespeeld in een setlist van Meshuggah, vaak als laatste nummer. Dat er niets van Catch 33 op staat is niet zo vreemd, aangezien op die plaat eigenlijk geen losse nummers staan. Dan zouden ze 'm in z'n geheel moeten spelen.

Met wat fantasie valt Catch 33 onder te verdelen in 5 nummers (Autonomy-Disenchantment/Paradoxical-Entrapment/Mirrors/de 2 In Death-gedeeltes/Shed-Sum) dus had het best gekund, denk ik. I zou meer problematisch zijn.

Maar geen gezeik; Dit steekt zonder twijfel als een beest in elkaar!

De dvd wil ik branden en bij de cd voegen voor een gruwelijk totaalpakket!

avatar van HammerHead
Daar is ie dan, de eerste echte live CD van Meshuggah, al werden eerder al wel enkele live nummers als bonus DVD'tje bij de re-release van Nothing gestopt. Een leuk compact pakketje met heuse Alien parodie als artwork (veel groen ook in de rest van de package) en dus een CD en een DVD.

De DVD bevat dezelfde nummers als de CD maar dan in een andere volgorde en met tussen een groot aantal nummers wat zwart-wit intermezzo beelden. Dat laatste is wat mij betreft nogal overbodig, maar geeft ook wel weer een soort gemoedelijke sfeer aan het geheel. De opnames zelf zijn van zeer hoge kwaliteit te noemen en leggen een grote mate van vakmanschap aan de dag, zowel wat betreft de muzikanten als de geluidstechnici van de band. De enige kleine dissonant is zo nu en dan Jens Kidman, die op momenten de boel een beetje aan het overschreeuwen is.

De tracklist is, op het ontbreken van Future Breed Machine na, goed gekozen en geeft een mooie weerspiegeling van de nummers die ze de laatste jaren tijdens concerten ten gehore brengen. Leuk extraatje in dat licht is Humiliative wat ik ze de afgelopen jaren in ieder geval nog nooit live heb horen spelen. Over het geheel echt een snaarstrak gespeelde en brute live performance van Meshuggah. Hetzelfde geldt voor de DVD, al blijf ik live DVD's weinig vinden toevoegen aan de discografie van een artiest. Dan is het toch echt een stuk toffer om er zelf bij te zijn.

avatar van Dr-Gonzo
Groot fan van Meshuggah, dus vooruit, ik heb er weer eens eentje geprobeerd, een live-cd, maar nee, ik houd er toch echt niet van. Het voegt niets toe en de kwaliteit van de nummers is flink minder dan op de reguliere albums.
Zelf naar een concert gaan is, zoals Hammerhead al zei, duidelijk te prefereren boven het luisteren naar dit schijfje, maar eigenlijk komt de muziek van Meshuggah voor mij het best tot zijn recht op een goede koptelefoon.
Ik ga dit verder niet meer luisteren, een stem lijkt mij dan ook overbodig...

leander?
Ik vind de nummers van obZen gewoon niet zo geschikt voor live. Zowel tijdens een optreden als op een live-cd. Er is niks mis met het album, maar de sound van de nummers is te smooth, bijna gelikt, om hem live fatsoenlijk te laten klinken.
Dus inderdaad, de obzen nummers voegen niks toe, de rest vind ik supervet. Daarvoor geef ik dan ook mijn cijfer.

Ze hebben ook een live dvd uit. Die is ook wel echt te gek. De dvd lijkt wel alsof ze inderdaad een zeer duister en somber leven leiden met grijze luchten en vooral veel kou! Dat hoor je ook duidelijk in de muziek. Grauwe band hoor, maar zo heerlijk hard.

avatar van Henjo
Klinkt geweldig. vooral Tomas Haake is geweldig om te horen natuurlijk! Ik blijf niet tegen dat gegrund kunnen maar ik vind de riffs, de drums en de riffs in metal en vooral in Meshuggah muziek echt geweldig!