Lucy Wainwright Roche - Lucy (2010)

Folk

4. The Worst Part (2:37)
  5. October (4:06)
  6. Statesville (2:11)
  7. I-35 (3:52)
  8. Accident & Emergency (4:29)
  9. Mercury News (3:06)
  10. Starting Square (2:36)
  11. America (3:40)
  12. Say Yes *
avatar van Play With Fire
Staat momenteel op de Luisterpaal, maar heeft daar een totaal andere hoes en grotendeels andere tracklist.

Zijn hier meerdere versies van uitgebracht?

avatar van WJW
WJW
Ik gok dat de versie op de 3VOOR12 luisterpaal die van de Europese release is. In ieder geval: Lief album van een leuk meisje.

BobbieMarley
Mooie luisterliedjes, die bij meerdere beluistering groeien.

Fijn folkplaatje van alweer een Wainwright-telg. Toch is het me iets te lievig en zoet om de concurrentie aan te gaan met die andere Wainwrights.

avatar van potjandosie
dat het niet iedereen gegeven is om een goed liedje te schrijven, bewijst Lucy Wainwright Rose, dochter van Loudon Wainwright en Suzzy Roche, op dit debuut album. vanwege de volgorde van de liedjes zoals hierboven vermeld die niet klopt diende ik een verzoek voor correctie in.

een merendeels akoestisch folk pop album met allemaal eigen liedjes, waarvan een 3-tal de opener "Once In", "Early Train" met harmoniezang van Loudon Wainwright en "October" met harmoniezang van de Indigo Girls (Amy Ray & Emily Saliers) indruk maken, maar het album zakt behoorlijk in vanaf nummer 6 t/m 10. niet toevalligerwijs zijn het de 2 fraaie covers op het eind "America" (Paul Simon) en de bonus track "Say Yes" (Elliott Smith) die het beste bevallen.

Lucy Wainwright Roche beschikt over een prachtige stem die mij beter bevalt dan die van haar halfzus Martha Wainwright, maar "Lucy" ontbreekt het simpelweg aan memorabele liedjes.

Zij maakte nog een 3-tal albums met haar moeder Suzzy en een duo album "Songs In the Dark" met Martha Wainwright. albums waar ik niet bekend mee ben en die wellicht beter zijn dan dit solo album.

Album werd geproduceerd door Stewart Lerman & Lucy Wainwright Roche
Recorded at Water Music, Hoboken, New Jersey