Youth Pictures of Florence Henderson - Youth Pictures of Florence Henderson (2010)

Noorwegen
Rock / Avant-Garde
Label: How Is Annie

1. Let's Rent Bikes from 1942 (8:05)
  2. I'd Rather Listen to Weston (6:29)
  3. He Can't Be Dead, I Got His Autograph Last Week (8:16)
  4. To Sit Down Or to Follow, so I Follow (8:44)
  5. Out door Handles Stopped Moving Years Ago (5:27)
  6. The League Will Never Let the Albino Kid Win (8:44)
  7. I Think E.T. Is Involved in My Family (9:16)
  8. Scientists Now Think This City Is Overdue (10:29)
avatar van a.schille
Klinkt zeer goed... Moet de CD nog een paar keer beluisteren, maar een 4* op z'n minst zit er toch wel in! Je zou dit Post-rock light met vocals kunnen noemen.

De songs duren gemiddeld rond de 8minuten, maar saai of vervelend worden ze nooit! De structuren zijn zo subtiel en gevariëerd dat de liedjes zo voorbij zijn.

Ik kan niet echt zeggen of aanduiden wat ik hier nu juist zo goed aan vind. Ze zijn gewoon verslavend.

avatar van popstranger
Ik was aanvankelijk getriggerd door de geweldige songtitels. Na een eerste beluistering kabbelde het nog teveel langs me heen, en klonk het nog teveel 13 in een dozijn. Post-rock Light. Maar om een of andere reden bleef het album me aantrekken en na meerdere beluisteringen bleken er ook geweldige songs op te staan. Elke song is gevarieerd genoeg en biedt ook genoeg tempowisselingen om het boeiend te houden. De zang komt in eerste instantie misschien wat flets over maar blijkt gewoon een eerder dienende rol te hebben samen met de muziek. Het is voor mij zo’n typisch album dat je zijn werk moet laten doen op de achtergrond enkele keren tot je er de tijd voor neemt om de mooie gitaarlijntjes of de slepende strijkers op je in te laten werken. Hoogtepunt is wel I Think E.T. Is Involved in My Family, toevallig ook de song met de minste zang en de 2de helft vd plaat is net iets sterker dan de 1ste.