She & Him - Volume Two (2010)

Folk
Label: Merge

1. Thieves (4:07)
  2. In the Sun (2:50)
  3. Don't Look Back (3:23)
  4. Ridin' in My Car (3:15)
  5. Lingering Still (3:02)
  6. Me and You (3:19)
  7. Gonna Get Along Without You Now (2:31)
  8. Home (4:41)
  9. I'm Gonna Make It Better (3:31)
  10. Sing (3:13)
  11. Over It over Again (3:29)
  12. Brand New Shoes (3:04)
  13. If You Can't Sleep (2:48)
avatar van Facedown
Erg benieuwd!

avatar van mr-mucho
Hoorde laatst in the sun van dit album. Niet heel bijzonder of vernieuwend, maar toch weet het me op te vrolijken.

Nihilisme
Maar even luisteren zo. Volume One was aangenaam.

BPDD

Beslist stukken beter dan Volume One! Er blijft nu al meer hangen dan van dat album. Wel allemaal erg retro qua instrumentatie en achtergrondkoortjes, en ik weet nog steeds niet helemaal zeker of Deschanel's stem er echt een is van wereldformaat - maar aangenaam, dat is het zeker. Knappe vrouw, trouwens!
Mooi ook dat M. Ward ook eens z'n stem uitleent.

JanBetonde2e
leuker dan Volume One, al ga ik die na dit weer proberen, gewoon een lekker simpel album, met een hele leuke zangeres en leuke nummers

avatar van jjsteenbergen
Naar mijn idee een prima opvolger van volume 1. Ik hou wel af en toe van die onschuldige retro muziek. Lekkere -niets-aan-de-hand-muziek-

Kan er niet bij zijn in de Melkweg. Jammer is dat. Ik had er graag heen gewild.

dvk
Best leuk album, maar dit is toch geen Folk? Klinkt voor mij gewoon puur als Pop.

avatar van OldRottenhat
Schattig hoor! Mevrouw Deschanel is niet 's werelds beste zangeres, maar ze heeft wel een erg fijne stem om naar te luisteren. En het is een fijne vrouw om naar te kijken natuurlijk! Ik moet Volume One ook maar eens gaan beluisteren.

Ik blijf het toch vreselijk saai vinden...

avatar van OldRottenhat
Kan ik me goed voorstellen ja. Muzikaal gezien is er ook vrij weinig gaande op dit album. Maar hoewel er niet bijzonder veel te beleven valt, vind ik de liedjes wel gewoon prettig in het gehoor liggen. Hoewel ik het betwijfel in hoeverre ik dit album over pak weg een jaar nog luister...

avatar van grovonion
Dit is geen folk, retro-pop, tot daaraantoe, maar folk? Ik denk het niet.

Zoey is trouwens een van mijn, och wat maak ik me wijs, gewoon mijn favoriete actrice. Maar dat wil nog niet zeggen dat haar muziek goed is. Nu een samenwerking met M.Ward is zeker geen slechte keuze en om dan een soort van etherische pop te maken is ook niet slecht. Maar ergens is het geheel ook een beetje flimsy, soort van lo-fi en kan (nog?) niet over de hele lijn overuigen. Een beetje als Scarlett vorig jaar.

de sfeer in 'in the sun': heerlijk!

avatar van AOVV
Dit valt wat mij betreft onder de noemer "zomaar leuke muziek". De nummers beginnen steeds meer op elkaar te lijken, mevrouw haar stem weet me niet altijd te overtuigen, maar kan er meer dan goed mee door. Het is retro-pop, en het is onschuldige en schattige muziek. Zeker niet wereldschokkend, maar wel aangenaam om te beluisteren, zeker als het zonnetje schijnt.

3 sterren

avatar van Peterjan
leuk album ! Zooey Deschanel is een talent.