Young Jazz Rebels - Slave Riot (2010)

Jazz

6. The Sun
  7. Hate / Love
  8. Newear
  9. Theme from Illusion Suite
  10. Primal Sound (The Moon)
  11. Nappy Headed History
  16. Slave Riot, Parts 1-3, Before
  17. Slave Riot, Parts 4-6, After
  18. Black Freedom
Relax
Ik geloof niet dat dit een album van Madlib is.
Waarom zou hij per Jazz project een andere naam nemen.. en nog in meervoud ook.
Dat lijkt me zonde van het geld, dus tja.

avatar van Rhythm & Poetry
Stones Throw:

Young Jazz Rebels is a Madlib jazz group from the Yesterdays Universe collective, and this debut album Slave Riot is a fully developed avant-garde free jazz record, representing the furthest Madlib in developing this style.

avatar van barrett
Lijkt me wel iets om naar uit te komen deze Madlib die iets uitbrengt...

avatar van kemm
Een nog fijner jazzproject dan z'n Miles Away eerder dit jaar. Het klinkt allemaal wat vrijer en minder pretentieus. Er zit net genoeg variatie in om de plaat rustig te laten voortkabbelen alsook door de headphones te laten spelen. Alleen het vinylgekraak stoort me een beetje, zoiets is alleen cool als het echt is. Ik overweeg trouwens serieus om de LP aan te schaffen, maar krijg ik dan dubbel gekraak?

avatar van FlyLo
Relax schreef:
Ik geloof niet dat dit een album van Madlib is.
Waarom zou hij per Jazz project een andere naam nemen.. en nog in meervoud ook.
Dat lijkt me zonde van het geld, dus tja.

Het is eigenlijk geen nieuwe naam, de originele versie van Nino's Deed staat op Chrome Children (2006)

Redelijk slecht album trouwens. Teveel gepiep, gekraak en wanorde (van de slechte soort) voor mijn smaak.

avatar van Rhythm & Poetry
Met dit album ga je haast terug in de tijd. Het doet aan als ouderwetse jazz, de hedendaagse invloeden maken het tot een wat modernere versie. Overigens vind ik Slave Riot te vaak iets te vrijblijvend, het gaat nergens heen (in tegenstelling tot die lekkere oude jazz, dat vaak een verhaal lijkt te vertellen). Ook dat gekraak had van mij weggelaten mogen worden, is een beetje te veel van het goede.

avatar van Eardrum
wat een gekraak. wel een lekkere sound oud & nieuw mixed. als dat gekraak er niet had gezeten had k het misschien wel beter gevonden nog dan yesterday's new quintet.

avatar van Silky & Smooth
De paar lekkere momenten die hier opstaan worden verpest door de rest; saaie, voort kabbelende producties en veel te veel gepriegel. En er staan ook een paar hele vervelende experimentjes op...