Madlib - Madlib Medicine Show No. 2: Flight to Brazil (2010)

Jazz / Wereld
Label: Stones Throw

1. Rio de Janeiro (12:13)
  2. Sao Paulo (7:03)
  7. Fortaleza (11:10)
  8. Brasília (9:32)
  9. Curitiba (5:43)
avatar van jelmer19
Heb deze al besteld. Hoop dat ie snel binnen komt. De stukjes die ik tot nu toe gehoord heb klinken i.i.g. al goed
En de hoes is natuurlijk super!!!

avatar van Rhythm & Poetry
Madlib is er nooit vies van geweest om naast de hiphop ook andere paden te bewandelen. En hoewel ik hem waarschijnlijk altijd als hiphopproducer beter zal vinden, kan ik een aantal van zijn jazzgeoriënteerde platen ook sterk waarderen. Medicine Show No. 2 - Flight to Brazil gaat overigens meer naar de wereldmuziek toe dan dat het jazz is. De naam van dit album doet al vermoeden dat we Braziliaanse invloeden kunnen verwachten en dit is dan ook het geval. Dat brengt als risico met zich mee dat het soms enigszins cliché wordt. BK-One en Benzilla begingen ongeveer dezelfde 'fout', door Rádio Do Canibal te veel als carnavaleske plaat om te dopen. Brazilië heeft namelijk meer dan feest te bieden en het zou interessanter zijn als de instrumentaties hier eens wat dieper op in zouden gaan. Aan de andere kant loop je dan weer het gevaar dat de luisteraar het niet meer als Braziliaans ervaart, en dat de plaat voor de luisteraar niet aan de verwachtingen voldoet. Maar ondanks dat ook Madlib de plaat dus niet echt verrassend kan laten klinken weet hij toch een zeer bekoorlijk album af te leveren. Lekkere drums vormen vaak de onderlaag voor sensuele instrumentaties en leuke (gesamplede) zanglijnen. Het geheel swingt en gaat niet vervelen, ondanks het feit dat dit album een relatief gezien lange tijdsduur heeft. Al met al een meer dan acceptabele poging van Madlib.

avatar van Osiris Apis
Bevat dit album eigen producties van Madlib of is een verzameling van uitgekozen nummers?

avatar van kemm
De oneven nummers van de Medicine Show-serie bevatten originele Madlib-producties, de oneven nummers zijn mixtapes. Aldus Stones Throw. Hier inderdaad geen eigen producties dus.

avatar van Rhythm & Poetry
Kijk eens aan dat wist ik dus niet, herkende wel bepaalde typische stukken maar had toch verwacht dat Madlib er iets aan had aangepast. Dan ben ik nu dus van mening dat Madlib een aardige keus heeft gemaakt, die wel wat cliché is.

avatar van kemm
Kan best zijn dat hij wat heeft aangepast (ge(re)mixt), maar de wezenlijke nummers zouden niet van hem zijn. Ik heb het zelf nog niet beluisterd.
Aangezien jullie toch niet op de site van Stones Throw kijken, hier nog een zinnetje: Madlib sends us on an 80-minute guided tour through three of four decades of Brazilian funk, psychedelic, prog-rock and jazz.

avatar van Osiris Apis
Ja, dat stukje en van die even en oneven had ik ook gelezen. Maar ik was een beetje confused, omdat #1 wel eigen producties zijn, alhoewel het remixen en aantal oudere beats zijn. Dus ik dacht misschien heeft Madlib op dit album Braziliaanse nummers geremixt.

avatar van MJ_DA_MAN
Dit is dus eigenlijk een door Madlib gemaakte megamix van Braziliaanse muziek?

raffael77
Ja dat is het maar hij bewerkt sommige nummers ook maar dan moet je het maar luisteren en dan is het te horen.

Er is van te voren al aangekondigd dat hij een soort van verzamelingen en mixen zou leveren dus niet janken.

Improvision
Ik vind het wel best schandalig dat hij gewoon oude muziek verkoopt (!) onder zijn naam, en je niet eens weet wie de originele uitvoerders zijn.

Dat je een mix maakt, tot daar aan toe, maar draai ze dan tijdens live-shows en/of laat de mensen ze gratis downloaden.

avatar van VanDeGriend
Slowchat verwijderd

avatar van Silky & Smooth
Leuk uitstapje, totaal anders dan ik tot nu toe van Madlib gewend ben. Het geheel is op zich goed, met hier en daar een uitschieter. Vooral de Braziliaanse trommels klinken erg lekker. Helaas komen een aantal nummers bekend voor, wat het toch minder speciaal maakt. Ondanks de remix.
De reisgids tussendoor vind ik dan wel weer cool!

Rene1979
Even de tracklist gemaakt zoals hij hoort. Dit is wel een leuke cd. Maar wel 1 van de minste samen met deel 6z. Ik hoop nog op deel 9 want die is dan weer madlib produced. Ook moet deel 12 nog komen.

avatar van joran24
Ik waardeer het initiatief van Madlib wel.
12 CD's in één jaar, elke maand 1.

Ik vind de mixtape's met uitgezochte muziek ook tof.
Als je toch metershoge stapels met platen hebt liggen met obscure muziek waarom niet een mixtape uitbrengen?

En inderdaad, jammer dat er geen tracklisting te vinden is.
Hoewel dat de mystiek van waar het allemaal vandaan komt wel weer versterkt.

avatar van Srananbloke
Tracklists (samengesteld door alles en iedereen) zijn inmiddels op vele internetpagina's te vinden. Geldt niet alleen voor deze mix, maar ook voor de andere medicine show-mixtapes. Ze blijven goddelijk...

avatar van Srananbloke
Ik blijf bij mijn mening van op de kop af 2 jaar geleden, de MMS mixtapes blijven goddelijk

Een heerlijke zomerse mixtape. 4*