Deathspell Omega - Infernal Battles (2000)

Frankrijk
Label: Northern Heritage

1. The Victory of Impurity (5:02)
  2. Drink the Devil's Blood (4:22)
  3. Extinction of the Weak (5:26)
  4. Sacrilegious Terror (4:56)
  5. Raping Human Dignity (4:20)
  6. The Ancient Presence Revealed (5:39)
  7. Knowledge of the Ultimate Void (4:42)
  8. Death's Reign (Human Futility) (4:20)
avatar van Edwynn
Op hun allereerste echte album klinkt Deathspell Omega net als op opvolger Inquisitors Of Satan nog behoorlijk primitief en lineair. De Noorse school als leidraad. Wel een aantal sterke nummers met een krachtige uitstraling. De schreeuwvocalen van de zanger alhier doen me nogal eens denken aan die gast van Enthroned.
Infernal Battle is een uitstekende, gruizige black metalschijf maar vergelijken met de geniale koerswissel van 2004 zou onzinnig zijn.

avatar van AOVV
Ik kan de mening van Edwynn enkel onderschrijven; 'Infernal Battles' doet me geregeld denken aan die Noorse black metalbands die in de jaren '90 hoogtij vierden (u kent hen wel ongetwijfeld). Primitief, onversneden en gitzwart klinkt de muziek die Deathspell Omega ons hier serveert, met geregeld een uitstekend danteske riff. De vocalen komen van ergens diep onder het ruwe oppervlak, om te blijven hangen in het achterhoofd.

Er springt niet één nummer uit; dit is een sterke plaat als geheel.

3,5 sterren