The Knickerbockers - The Fabulous Knickerbockers (1988)

Alternatieve titel: 20 Classic Tracks!

1 stem

Label: Sundazed

1. Lies (2:43)
  2. One Track Mind (2:20)
  3. I Can Do It Better (2:22)
  4. Jerk Town (2:30)
  5. Money (3:59)
  6. Please Don't Love Him (2:59)
  7. Just One Girl (2:06)
  8. I Must Be Doing Something Right (2:39)
  9. Chuck Berry Medley (3:01)
  10. Can't You See I'm Tryin' (2:26)
  11. High on Love (3:04)
  12. Stick with Me (2:31)
  13. Sweet Green Fields (2:42)
  14. Love Is a Bird (2:35)
  15. Rumors, Gossip, Words Untrue (2:39)
  16. I Love (2:58)
  17. Come and Get It (2:12)
  18. As a Matter of Fact (2:55)
  19. They Ran for Their Lives (2:07)
  20. My Feet Are Off the Ground (2:16)
avatar van heartofsoul
Vooral met het lekkere weer van de afgelopen week kwam dit album weer eens goed te pas, al waren the Knickerbockers naar mijn mening nou niet bepaalde de allerinteressantste Amerikaanse sixties-groep. Hun reguliere albums (waarvan ik er wel eens een in de winkel heb beluisterd) schijnen niet bepaald boeiend te zijn en staan vol met onbenullige covers. Een paar zijn ook op deze verzamelaar terechtgekomen. Gelukkig staan, naast de drie singles die in Amerika scoorden, ook een paar zeer aanvaardbare nummers op deze comp, zoals Just One Girl (bijna powerpop avant la lettre), het energieke I Can Do It Better en vooral het prachtige Can't You See I'm Trying.
De heren Knickerbockers schreven hun songmateriaal niet zelf, en dat was uiteraard wel een zwakte. Ze vormen heden slechts een bescheiden voetnoot in de geschiedenis van de popmuziek.
Hun drie singles (Lies, de in de verte op de Beatles gelijkende grote hit, die ze overigens wel zelf schreven, One Track Mind en High On Love) staan trouwens alle ook op de Nuggets-box.