Studio Brussel: De Afrekening Vol. 12 (1996)

België
Label: Columbia

1. dEUS - Little Arithmetics (4:16)
  2. Magnapop - Open the Door (3:36)
  3. Hoover - 2 Wicky (4:44)
  4. Sepultura - Ratamahatta (4:27)
  5. Mad Dog Loose - Versa (3:01)
  6. Oasis - Champagne Supernova (7:27)
  7. Moby - That’s When I Reach for My Revolver (3:55)
  8. De Mens - Sheryl Crow I Need You So (3:41)
  9. Ash - Oh Yeah (4:45)
  10. Soulwax - Kill Your Darlings (3:18)
  11. Suede - Trash (4:05)
  12. Dog Eat Dog - Rocky (2:25)
  13. Heather Nova - Truth and Bone (4:03)
  14. The Tragically Hip - Ahead by a Century (3:43)
  15. Noordkaap - Satelliet Suzy (2:47)
  16. The Afghan Whigs - Going to Town (3:15)
  17. Primitive Radio Gods - Standing Outside a Broken Phone Booth with Money in My Hand (5:36)
  18. K’s Choice - Not an Addict (4:48)
avatar van LucM
Enkele fantastische nummers op deze afrekening : dEUS, Oasis en K’s Choice. Ook de rest is goed te pruimen, zeker één van de betere afrekening-compilaties.

timon
Een mindere editie in de STU BRU reeks. Slappe nummers van Oasis, Moby en Ash. Hoover(phonic) als Vlaams antwoord op the Bristol Scene uit Engeland (Portishead, Tricky, Massive Attack).

avatar van LucM
"Champagne Supernova" vind ik juist één van de beste Oasis-nummers, Ash vind ik hier ook wat minder. Hoover(phonic) vind ik ook één van de interessantste Vlaamse bands en werd inderdaad ook triphop genoemd (net als Portishead en Massive Attack) maar heeft toch een eigen sound.