The Beautiful South - Choke (1990)

Label: Go!

1. Tonight I Fancy Myself (3:27)
  2. My Book (3:19)
  3. Let Love Speak Up Itself (5:05)
  4. Should've Kept My Eyes Shut (3:27)
  5. I've Come for My Award (3:14)
  6. Lips (1:12)
  7. I Think the Answer's Yes (5:16)
  8. A Little Time (3:00)
  9. Mother's Pride (2:03)
  10. I Hate You (But You're Interesting) (3:47)
  11. The Rising of Grafton Street (3:06)
  12. What You See Is What You Get (4:28)
"A Little Time" vind ik een prachtig nummer.

Stond op nr. 1 op mijn geboortedatum moet maar eens gaan kijken of de rest ook dfe moeite waard is.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Track 2 bevat een citaat van Soul II Soul's Back To Life uit 1989. Het schijnt dat ze daarvoor zijn aangeklaagd en dat ze uiteindelijk een deel van de opbrengsten van dat nummer moesten afstaan aan SIIS.

avatar van Twinpeaks
Leuke intelligente plaat met genoeg tongue in cheeck humor. The Beautiful South was een leuk bandje wat misschien beperkte muzikale mogelijkheden had, maar dat grotendeels compenseerde met grappige liedjes met fijn tekstuele vondsten. Soms pijnlijk schrijnend maar recht voor zijn raap. Dan weer met typisch onderkoelde Britse humor. Ik mag er nog altijd graag naar luisteren. 4 sterren

avatar van EttaJamesBrown
Klopt ja