Steve Balsamo - All I Am (2002)

Soul

12. Crying Shame
  13. Hollow Tree
  14. Don't Fade on Me
avatar van dynamo d
Steve Balsamo is eigenlijk meer een musical-ster dan een popzanger, maar hij heeft ook solo of in een band een aantal albums gemaakt. Een voorbeeld daarvan is het album 'All I Am'. Steve Balsamo heeft een formidable stem. Dat hoor je ook op deze cd. Een ander album waarop hij te horen is Poe - More Tales of Mystery and Imagination van Eric Woolfson .

Op het album All I Am vind ik vooral het dynamische Sugar for the Soul en de ballad All I Am is You het beste.

Steve Balsamo heeft zijn naamsbekendhied te danken aan zijn fantastische vertolking van 'Jesus' in 'Jesus Christ Superstar' (West End 1998)
Na wat uitstapjes naar andere musicals (Les Misérables, Notre Dam de Paris, Poe) heeft hij uiteindelijk een solo album uitgebracht: All I am.
Een prettig in het gehoor liggend album en zeer verdienstelijk als debuut.
Op verschillende liedjes is duidelijk te horen dat zijn stem het bereik heeft van maar liefst 3 1/5 octaaf.
Voorlopig zal dit het laatste solo album zijn van Steve, hij boekt tegenwoordig veel succes met zijn band 'The Storys' in het Londense muziekcircuit.

avatar van dynamo d
Steve Balsamo heeft van dit album 2 singles uitgebracht en op beide staan niet op het album uitgebrachte tracks.
De single Sugar for the Soul plus 2 niet op het album uitgebrachte nummers:
- I Fall Awake