Morgenrot - Geld Macht Glücklich (1982)

West-Duitsland
Label: CBS

1. Wenn du Willst (3:37)
  2. Wir Bleiben Blaß (4:00)
  3. Du Läßt Mich Nicht Verkommen (2:34)
  4. Männer Sind Alle Engel (3:13)
  5. Helden (4:34)
  6. Ich Möchte Dich Wiedersehen (3:28)
  7. Ca Va! (3:47)
  8. Deine Kalte Schulter (2:56)
  9. In Fremden Landen (4:25)
  10. Synthie Geklaut! (War Es Potsch?) (3:18)
  11. Halt Mich Fest (3:45)
  12. Wilder Als Wein (3:00)
avatar van Dibbel
Morgenrot was een band uit Berlijn die onder de zgn. Neue Deutsche Welle werd geschaard.
3 platen gemaakt in die tijd waarvan dit de derde is.
Dat van die Neue Deutsche Welle is slechts voor een klein beetje waar. Het is namelijk geen dwarse punkachtige muziek of elektronisch gefrobel, maar gewoon lekkere poprock met een bite.
Zongen in het Duits en kwamen dus ook op in de tijd waarin ook in Nederland veel groepjes in de eigen taal gingen zingen.
Stijl dus een beetje als een opgevoerde Toontje Lager, maar vooral hoor ik er best dikwijls
Het Goede Doel in hun beginjaren in terug.
Wir Bleiben Blass is een geweldig zuigend nummer dat je niet uit je kop krijgt, Ca Va heeft in Duitsland de hitparade gehaald en is ook leuk.
Andere aardige nummers zijn Manner sind Alle Engel, Wenn Du Willst en In Fremden Landen.
Over het algemeen leuke teksten.
Hebben in 1996/1997 weer getourd waar nog een live-CD van is uitgebracht.
Daarna niets meer want zanger Endrick Gerber is in 2001 overleden.
Op vinyl.