Ben Sollee & Daniel Martin Moore - Dear Companion (2010)

Folk
Label: Sub Pop

1. Something, Somewhere, Sometime (2:34)
  2. My Wealth Comes to Me (3:06)
  3. Needn't Say a Thing (2:28)
  4. Wilson Creek (1:22)
  5. Only a Song (4:22)
  6. Dear Companion (1:51)
  7. Flyrock Blues (3:28)
  8. Try (5:08)
  9. Flyrock (3:48)
  10. Sweet Marie (5:47)
  11. It Won't Be Long (2:48)
avatar van Winski
Wat een heerlijke plaat is dit! Bij toeval ontdekt in een platenzaak in Leeuwarden, waar de eigenaar 'm draaide. Direct aangeschaft en daar absoluut geen spijt van gekregen. Hele mooie, kleine liedjes, geweldige samenzang.

De plaat is overigens, zo blijkt, een soort 'protestplaat', of in ieder geval een plaat met een boodschap. Ze maken zich boos over Mountaintop removal, wat zoveel betekent als het opblazen van de top van een berg zodat de onderliggende bodemrijkdommen wat makkelijker te bereiken zijn. Dit hebben ze enigszins verwerkt in de teksten, als in het bijbehorende hoesje.

Gelukkig is het niet een schreeuw om aandacht, met 11 harde songs. Nee, dit hebben ze verpakt in 11 prachtige liedjes.

Schitterend!

avatar van muziekobsessie
prachtig!! De frisse lente plaat verrassing van 't jaar...nu op 3 voor 12 ontdekt. Doet me aan Royal Wood en Paul Simon denken. Only a song is favoriet

Aanstekelijk album met een grote rol voor de cello, misschien wel mijn favoriete instrument.
Het klinkt fris en fruitig en de samenzang is dik voor elkaar.
Vorig jaar is het een beetje aan me voorbij gegaan. Ik kreeg het getipt, heb het beluisterd en vervolgens bleef het liggen.
Nu Daniel Martin Moore een nieuw album heeft uitgebracht herleeft mijn belangstelling voor deze cd weer en kan ik concluderen dat het wel wat voor mij is, maar dat ik er ook niet lyrisch over kan uitwijden. Geen gemiste top 10 kans aan het einde van 2010 dus.
Maar leuk? Jazeker: leuk! En driewerkf hoera voor de hoofdrol die de cello hier krijgt.