Jill Johnson - Roots and Wings (2003)

Zweden
Pop / Country
Label: Lionheart

1. Can't Get Enough of You (3:16)
  2. God's Gift (3:13)
  3. Breakfast in New York (4:05)
  4. Nathalie (3:35)
  5. A Woman Knows (3:44)
  6. You Can't Love Me Too Much (3:22)
  7. Good for You (2:54)
  8. You're Still Here (3:15)
  9. Hopelessly Devoted (4:05)
  10. Roots and Wings (3:27)
  11. It Ain't the End of the World (2:43)
  12. When I Found You (4:17)
  13. Time Will Fly (3:49)
  14. Desperado (3:37)
  15. The Making of Roots and Wings * (23:30)
avatar van Emile93
Ik ken dit album nu al zeker 5 jaar, en heb er nog nooit een reactie bij geschreven! Dus grijp ik nu alsnog mijn kans een mening over dit album te geven.
Roots & Wings is een van de 2 albums van Jill Johnson die in Zweden een Platinum status wisten te behalen (Music Row uit 2007 is de andere). Toch wist dit album maar een 5e plaats als toppositie in de albumlijst te veroveren (terwijl latere albums met gemak de top 3 wisten te halen).

Het album is een absoluut pop/country album. Een genre dat mij altijd wel aanspreekt. Bovenaan is de stem van Jill Johnson buitengewoon prettig om aan te horen.

1. Can't Get Enough of You
Dit is de opener van het album. Het nummer ligt makkelijk in het gehoor en is na een paar keer luisteren makkelijk mee te zingen. Lekker vrolijk nummer.

2. God's Gift
Persoonlijk vind ik God's Gift een lekker liedje, maar absoluut niet een topper van het album. Ook dit nummer ligt lekker makkelijk in het gehoor, maar als je het te vaak hoort wordt het een beetje saai.

3. Breakfast in New York
Een triest liedje maar o zo mooi gezongen. Heerlijke countryballad. Jill's stem is supergeschikt voor het nummer en ik vind Jill's manier van zingen heel prettig bij dit nummer. Ook heeft Jill een prettige uitspraak van het Engels.

4. Natalie
Ook dit is zo'n typisch countryliedje. Midtempo nummer en een lieve tekst. De backings bij dit nummer zijn erg prettig en maken het nummer wat specialer.

5.A Woman Knows
Dit is dan weer een prettig popliedje met country-invloeden. Lekker liedje.

6. You Can't Love Me Too Much
De intro klinkt wat steviger. Het nummer is eigenlijk een heerlijke Zweedse Schläger in een blues/country jasje. Dit is een lekkere meezinger!

7. Good for You
Lekker uptempo nummer. Ergens doet het couplet me denken aan een nummer van Shania Twain (al weet ik even niet welke), maar dan komt een bridge naar het refrein en is het een lekker popliedje met wat country-elementen. Dit nummer is nooit een van mijn favorieten geweest, maar ik zet het ook niet af als het langskomt.

8. You're Still Here
Dit is een van mijn persoonlijke favorieten van dit album. Jill's stem is heeeeeeerlijk in dit nummer. Het heeft een erg Amerikaanse tekst, maar dat stoort me totaal niet. Bij dit nummer doet Jill zelf de backings en dat maakt het geheel nóg sfeervoller en lekkerder. Heeeerlijk nummer.

9. Hopelessly Devoted
Dit is natuurlijk een cover van Olivia Newton-John, maar Jill heeft het nummer aangetrokken als een jas. Zeer aangenaam om naar te luisteren. Lekker sfeertje.

10. Roots and Wings
Ook dit is een lekker liedje. Het gaat erover dat je niet vast hoeft te houden aan je 'Roots' maar dat je ook je eigen weg kan gaan. Ook dit nummer past heel goed bij Jill's stem. Ook een van mijn favorietjes van dit album

11.It Ain't the End of the World
Dit nummer doet me dan persoonlijk weer wat minder. Maar een prima liedje.

12. When I Found You
Gewoon een prima liedje, geen hoogvlieger maar erg prettig om naar te luisteren.

13. Time Will Fly
De eerste keren dat ik het hoorde moest ik van dit nummer eigenlijk niks hebben, maar toen ik het vaker ging luisteren, begon het me toch te boeien. Time Will Fly is een rustig liedje en heeft een mooie tekst.

14. Desperado
Desperado is de 2e cover van het album (origineel is natuurlijk van The Eagles). Maar: ik vind de versie van Jill verreweg de mooiste versie die ik ken (en ik ken er een hoop). Wat heeft Jill een perfecte stem voor dit nummer en wat weet ze een hoop gevoel over te brengen! Perfect nummer. Heerlijk om bij weg te dromen.

Hoewel dit album niet alleen maar pareltjes bevat, vind ik het een heerlijk album in zijn geheel te beluisteren. Door de totale sfeer van het album weet het me erg te boeien en beluister ik het regelmatig.