Christian Scott - Yesterday You Said Tomorrow (2010)

Jazz
Label: Concord

1. K.K.P.D.
  2. The Eraser
  3. After All
  4. Isadora
  5. Angola, La & the 13th Amendment
  6. The Last Broken Heart (Prop 8)
  7. Jenacide (The Inevitable Rise and Fall of the Bloodless Revolution)
  8. American't
  9. An Unending Repentance
  10. The Roe Effect (Refrain in F# Minor)
avatar van thelion
Zijn snel reizende ster aan het Jazz firnament lijkt niet te stoppen, op zijn 4e reguliere studio album maakt hij wederom een grote stap voorwaarts.
Mede verantwoordelijk hiervoor is de legendarische Rudy van Gelder die Christain Scott's spel naar nog grotere hoogtes weet te stuwen. Van Gelder krijgt het met zijn directe manier van opnemen voor elkaar om ieder klankelement van Scott's trompet en de andere instrumenten op sublime wijze vast te leggen. Dit album bewijst weer maar eens dat van Gelder zijn vak verstaat.

De composities op deze nieuwe plaat van Christian Scott klinken vol en puur, je hoort dat de begeleidingsband zeer goed op elkaar is ingespeeld en Scott durft te expirimenteren.
Scott schreef net als op zijn vorige albums de meeste composities zelf en ook hier in laat hij zien dat hij zich weer verder heeft geëvalueerd.

Dat hij op 26 jarige leeftijd al deze klasse ten toon kan sprijden belooft nog veel voor de toekomst. Zal hem dan ook zeer geintereseerd blijven volgen.

thejazzscène
Op zijn minst boeiend! Ga ik eens een luisterbeurtje gunnen se.

Hij schijnt de nieuwe Miles Davis genoemd te worden, maar dat geldt volgens mij voor elk jong talent met een trompet; verwachtingen schept het predikaat in ieder geval wel. Mijn broer drukte deze in mijn handen en meende dat vooral de cover van The Eraser erg genietbaar was. Dat wordt de komende dagen, weken en, in het geval van inderdaad een topplaat, de komende maanden dus eens goed beluisteren wat meneer Scott uit zijn trompet weet te toveren.

Heeft zijn eigen sound en zijn eigen band. Erg mooie plaat, met voor mij als hoogtepunt American't . Mag soms wat brutaler en zweeft tussen de melacholie van Terence Blanchard en de eigenzinnigheid van Miles Davis in.

pretfrit
Tsja, Christian Scott heeft wel een eigen geluid, zeker niet slecht maar het leeft niet echt. Klinkt voor mij klinisch en té geformuleerd.

avatar van Silky & Smooth
Ik vind dit toch een stapje minder dan Anthem. Er zijn meer instrumenten bijgekomen waardoor het lijkt alsof ik soms naar een beat zit te luisteren, dan naar een echt nummer. Ondanks dat blijft Christian Scott een artiest om van te genieten. Heerlijke muziek schalt er uit zijn trompet. Ook de band draagt een belangrijk steentje bij als ondersteuning, die vrijwel naadloos aansluit.