25 Jaar Top 40 Hits: Deel 4 '77-'80 (1989)

Label: EVA

1. Patricia Paay - Who's That Lady with My Man (3:15)
  2. Al Stewart - Year of the Cat (6:33)
  3. Fleetwood Mac - Go Your Own Way (3:35)
  4. Guys 'n Dolls - You're My World (3:11)
  5. Eagles - Hotel California (6:29)
  6. Jean Michel Jarre - Oxygen IV (4:03)
  7. Baccara - Yes Sir I Can Boogie (4:31)
  8. Supertramp - Give a Little Bit (4:06)
  9. Linda Ronstadt - It's So Easy (2:24)
  10. Scott Fitzgerald & Yvonne Keeley - If I Had Words (3:47)
  11. Bee Gees - Stayin' Alive (4:43)
  12. Blondie - Denis (2:15)
  13. Kate Bush - Wuthering Heights (4:45)
  14. Boney M - Rivers of Babylon (3:57)
  15. Gerry Rafferty - Baker Street (5:55)
  16. Luv' - You're the Greatest Lover (2:50)
  17. Jeff Wayne - The Eve of the War (4:31)
  18. 10cc - Dreadlock Holiday (4:59)
  19. Meat Loaf - Paradise by the Dashboard Light (8:25)
  20. Chic - Le Freak (3:27)
  21. Peter Tosh en Mick Jagger - Don't Look Back (3:40)
  22. Alice Cooper - How You Gonna See Me Now (3:48)
  23. The Pointer Sisters - Fire (3:19)
  24. Kayak - Ruthless Queen (4:49)
  25. Cheap Trick - I Want You to Want Me (3:36)
  26. Earth, Wind & Fire - Boogie Wonderland (4:47)
  27. KISS - I Was Made for Loving You (4:27)
  28. The Boomtown Rats - I Don't Like Mondays (4:14)
  29. Ellen Foley - We Belong to the Night (5:16)
  30. The Police - Message in a Bottle (4:49)
  31. Captain & Tennille - Do That to Me One More Time (4:10)
  32. Godley & Creme - An Englishman in New York (5:49)
  33. Billy Preston & Syreeta - With You I'm Born Again (3:34)
  34. Lipps, Inc. - Funky Town (3:56)
  35. Maywood - Late at Night (3:21)
  36. Diana Ross - Upside Down (4:04)
  37. Randy Crawford - One Day I'll Fly Away (4:18)
  38. The Kinks - Lola [Live] (4:38)
  39. Stray Cats - Runaway Boys (2:59)
  40. Kool & The Gang - Celebration (4:56)
avatar van Madjack71
Richting de jaren tachtig, kwam er ook wat lichtere popmuziek meer tussen de Top 40 verzamelaars te staan. Maar nog genoeg moois om van te genieten.

avatar van buckingham
Prima verzamelaar met van alles wat.

avatar van monique
Jammer dat dit niet meer verkrijgbaar is,want dit is echt een heel goed verzamelalbum.

En ik heb 'm toch net kunnen kopen op Ebay. Het is een 3CD box vol met goede tot zeer goede nummers, een aantal (overduidelijke) omissies daargelaten. Afspelen begint bijv. bij track 2.
Het gave is dat ik vanaf 1978 singletjes ging kopen en echt heel veel nummers hiervan op 7" heb of had. Ook mijn eerste singletje: het prachtige How You Gonna See Me Now van Alice Cooper staat hierop, had ook een geweldige clip (weet u nog?). Ik had overigens ook de erg fijne singles van Fleetwood Mac & Supertramp, die je rond 1980 in een heruitgave kon kopen.

En verder staat er zoveel moois op: Stayin' Alive van the Bee Gees, Denis van Blondie, Linda Ronstadt, If I Had Words (van de zus van track 1), Kate Bush, Boney M met the Rivers of Babylon (ja die vind ik ook goed...), Jeff Wayne's oorlog, het briljante Dreadlock Holiday met ook al zo'n mooie clip, net als van hetzelfde eiland Peter Tosh & Mick Jagger met ook zo'n heerlijk nummer + clip. En oh ja: iets over een hotel in California.

Natuurlijk Chic en precies het beste nummer van the Pointer Sisters: Fire, het prachtige Ruthless Queen van het Nederlandse Kayak, het ultra-energieke I Want You to Want Me met gillende Japanse meisjes. En verder EW&F, gelukkig ook I Was Made For Loving You van Kiss, I Don't Like Mondays, Ellen Foley & the Police en vanaf daar is alles (behalve Maywood...) goed. Wat een verzamelaar: geweldig!

avatar van buckingham
Op marktplaats regelmatig aangeboden deze cd series. Zelfs compleet zie: Marktplaats.nl - complete serie van 16 cd,s top 40 hits - Cd's | Pop

Zelf ook op deze manier aan de gehele serie gekomen, als nieuw voor 35 euro!

Wow, dat is geen geld! Het lijkt mij een echt goede serie om compleet te hebben. Zelf heb ik inmiddels inderdaad op Marktplaats Deel 5 ('81-'84) ook gekocht: ook daar had / heb ik veel singeltjes van. Dit deel 4 stond daar overigens niet los te koop.

avatar van Arrie
Waarom staat er in de tracklist eigenlijk Rivers of Babylon van Left Hand Right Hand? Een cover?

Volgens Discogs moet dat Boney M zijn. Zodra ik 'm binnen heb, zal ik het eventueel aanpassen.

Een prachtige dwarsdoorsnee van wat in die dagen de dienst uitmaakte in de Top-20.

avatar van Jan Wessels
Prima verzamelaar, vooral de eerste twee cd's. De derde cd kan mij minder boeien tot de Stray Cats de zaak nog een beetje komen redden vlak voor het einde.
Er staat wel één hele vreemde keuze op voor een verzamelaar met hits uit de eind jaren '70: Wuthering Heights van Kate Bush is hier niet de originele versie uit 1977 maar de "new vocal" versie uit 1986 van haar verzamelalbum The Whole Story...
Je ziet dat wel vaker bij verzamelaars uit die tijd, er mist toch een soort kwaliteitscontrole op het einde. Net of de samenstelling is overgelaten aan iemand die nét niet voldoende kennis heeft van de materie.

avatar van gaucho
Ja, dat stoort mij ook altijd mateloos. Je moet die tijd waarschijnlijk zelf hebben meegemaakt om het goed te kunnen beoordelen. Maar in het CD-tijdperk, toen dit soort compilaties schering en inslag waren, kwam je bij vrijwel elke CD een versie tegen waarvan je denkt: die is niet zoals ik me dat nummer van de radio of uit de hitlijsten herinner. In het gunstigste geval gaat het om een LP-versie t.o.v. de single-versie. Die is dan meestal langer, maar kan ook wel eens afwijken door een andere mix. In het slechtste geval gaat het om een heel andere opname dan het origineel: een heropname, live-versie of een remix.

Deze van Kate Bush - ik ben deze '86-versie ook op andere compilaties tegengekomen - zit daar een beetje tussenin. Het is de originele artieste en zelfs de originele backingtrack, maar opgenomen met nieuwe vocalen en meer echo op de aangedikte drums. Met name door dat laatste vind ik het een lelijke versie.

Mijn ervaring met dit soort compilaties - gunstige uitzonderingen daargelaten - is dat de samenstellers grijpen naar de eerste de beste versie die voorhanden is in de archieven van de platenmaatschappij. In dit geval hebben ze waarschijnlijk gewoon gegrepen naar de enige verzamel-CD die van Kate Bush bestaat, in de veronderstelling dat ze daarmee de originele versie van Wuthering heights te pakken hadden. Maar mensen die opgroeiden in de jaren tachtig en de LP-versie nog hebben, weten wel beter. Deze wijze van samenstellen is inderdaad een combinatie van luiheid en onwetendheid, helaas...