Ceephax Acid Crew - United Acid Emirates (2010)

Electronic
Label: Planet Mu

1. Cedric's Sonnet (3:07)
  2. Castilian (4:54)
  3. New River Company (2:23)
  4. Commuter (5:31)
  5. Glocker (1:06)
  6. Life Funk (5:21)
  7. Sidney's Sizzler (5:21)
  8. Trabzonspor (3:02)
  9. Topaz (2:54)
  10. Emotinium II (8:16)
  11. The Celebrity (3:57)
  12. Denizlispor (2:03)
  13. Arcadian (Castilian II) (4:05)
  14. Royal Lounge (4:11)
avatar van DwarfeD
Zeer aangename ontdekking dit nieuwe album van Ceephax Acid Crew. Om eerlijk te zijn ben ik niet heel bekend met ander werk van deze producer uit Engeland. Maar dit album is een zeer positieve eerste kennismaking. In eerste instantie deed het me erg denken aan het eind 2008 uitgebrachte Where Were U in '92? van Zomby. Dit komt vooral door de combinatie van oude rave samples en acid geluiden met een wat modernere productiestijl, die ook op de plaat van Zomby is terug te vinden.

Een aanrader voor eenieder die nog altijd de houseplaten uit het begin van de jaren '90 weet te waarderen. Na twee luisterbeurten geef ik het een 3,5, maar dat kan de komende weken zeker nog een 4,0 of hoger gaan worden

avatar van Dorstlesser
Ceephax zou je, natuurlijk, moeten kennen omdat hij het jongere broertje van Squarepusher is

Ik was wel al bekend met z'n eerdere werk maar vond dit, op een uitschietertje zoals het al eerder uitgegeven Castilllian na, niet bijster interessant om eerlijk te zijn.

De hoes van deze plaat prikkelde me echter, en ik besloot hem aan een luisterbeurt te onderwerpen.

Prachtige oldskool synth, rave en houseklanken. Zomby had inderdaad ook een aardige revival plaat maar die kon me toch een stuk minder boeien na een paar luisterbeurten.

United Acid Emirates is erg melodieus, warm en naast de gesequencedte beats en acidlijntjes (klinken allemaal zoals het zou moeten) glinsteren vele, opvallend goed gelukte synth- en keyboardpartijen. Er staan een paar snelle nummers op, met een scherp randje, en enkele rustigere nummers (waar stiekem toch nog een dikke beat en glorieus uitwaaierende melodiën inzitten!).

Gewoon een dikke aanrader, ik kan er niets aan vinden dat me niet bevalt om eerlijk te zijn. Een páreltje!

avatar van John Doe
Een saaie plaat. Allemaal wel al gehoord en vind het niet bepaald een sterke revival. Heb niet de behoefte dit nog eens op te zetten en zal ook niet stemmen.

Een paar maanden geleden voor de album release heb ik een live show gezien op strp festival in Eindhoven waar de meeste tracks van dit album inzaten. Na de show kon ik niet wachten tot deze cd uitkwam en heb hem inmiddels de vinyl al vaak beluisterd. Wat meer electro / house dan wat ik in eerdere shows heb gezien van Ceephax. De eerste 2 shows van Ceephax die ik heb gezien waren meer breakcore.Ik ben ceephax ook na zijn show in Tilburg om een uur of 4 snachts ergens in het centrum tegen gekomen, toen was hij behoorlijk dronken en kon zijn hotel niet meer vinden

avatar van John Doe
Vind onderhand m'n vorige oordeel dat ik hier plaatste wat te hard (al had ik bewust nog niet gestemd). Vind dit alleen nog steeds niet mijn favoriete plaat van deze man.

avatar van SpaceLee
Topplaatje.