Dum Dum Girls - I Will Be (2010)

Rock / Pop
Label: Sub Pop

1. It Only Takes One Night (2:02)
  2. Bhang Bhang, I'm a Burnout (2:33)
  3. Oh Mein M (2:11)
  4. Jail La La (2:30)
  5. Rest of Our Lives (3:01)
  6. Yours Alone (2:16)
  7. Blank Girl (2:53)
  8. I Will Be (2:06)
  9. Lines Her Eyes (2:24)
  10. Everybody's Out (2:58)
  11. Baby Don't Go (3:54)
  12. Pay for Me * (2:35)
  13. Play with Fire * (3:06)
Erg goede fuzz/delay pop plaat. Wel een ouderwets sfeertje, maar dat stoort nergens. Sterker nog, het versterkt de sfeer. Niet zo lo-fi en onevenwichtig als het EP werk, gelukkig. Echter het is nog steeds lekker wazig geproduceerd.

avatar van sander.
Baby Don't Go, heel mooi. Verder perfect in sfeer en stijl, sterk album.

avatar van Thomzic
Bij deze een nominatie voor de lelijkste hoes van het jaar. Gelukkig is de muziek beter, al is het niet geheel mijn ding.

rabbit
De hoes is een beetje Contra-achtig. Erg fijn album verder... vooral Bhang Bhang en Oh Mein M.

avatar van Lennart_M
Baby don't go is mooi! Hier staan veel melodietjes op waar mee je heel de dag mee kan rondlopen in je hoofd.

avatar van AOVV
Leuke, aanstekelijke nummers die niet te lang zijn, zodat het nergens echt vervelend wordt.

'Bhang Bhang I'm A Burnout' en 'Baby Don't Go' zijn m'n favorieten..

3 sterren

Lukk0
Een beetje geïnspireerd door de artiest van wie het nummer is waar ze zich naar vernoemd lijken te hebben? Of hebben ze helemaal niets met Iggy Pop (bij hem was het inderdaad Dum Dum Boys) te maken qua sound?

avatar van Reint
Mwa, volgens miji is deze muziek te omschrijven als garage girl groups. Dus het is niet direct dezelfde muziek, maar er zijn vast overeenkomsten.

avatar van PEN15
Heeft de naam van de band ergens een verband met een nummer van Talk Talk toevallig?

avatar van sydbarrett
ik denk eigenlijk met dum dum boys van iggy pop

avatar van Arrie
Ik dacht eerlijk gezegd ook meteen aan Dum Dum Girl van Talk Talk. Misschien een combinatie van die twee nummers?

Van de Sub Pop-site:

the name a nod to both The Vaselines’ album, Dum-Dum, and the Iggy Pop song “Dum Dum Boys”

boomkat
Iggy Pop meets The Vaselines. Cool.

avatar van sander.
Maakt dit plaatje er zeker niet minder om. Ik begin dat Duitse nummer ook zelfs leuk te vinden dus het gaat de goede kant op.

Grappig, O Mein M was eigenlijk van meet af aan mijn topfavoriet.

avatar van Near
Leuk, maar uiteindelijk is dit toch maar een doorslagje van een doorslagje... Leuk tussendoortje, maar niet meer dan dat, lijkt mij.

avatar van nognooit
Aardige lo-fi pop, maar na een paar luisterbeurten is bij mij de lol er wel een beetje vanaf.

avatar van Booyo
Prima plaatje. Lekker om af en toe is op te zetten, kan me wel voorstellen dat je dit echter niet te vaak moet doen. Maar goed, ik heb het nu een keer of 3 goed beluisterd, is allemaal niet heel spannend, maar wel lekker back to basic.

avatar van Gizzmann
Echt echt echt een hele leuke plaat. Klein beetje Vivian Girls en Best Coast, maar waar die enigszins een volwassenheid over zich heen hebben (in vergelijking) gaat het bij dit plaatje ook om een punky schattigheid. Dus wie van muziek houd die klinkt als een stel wild springende meisjes zit bij deze plaat wel goed. Gaaf!

rabbit schreef:
De hoes is een beetje Contra-achtig.

Ik lees hier dat dat een oude foto is van de moeder van zangeres Dee Dee. Later vorig jaar is ze overleden aan kanker, maar ik geloof niet dat ze al ziek was toen dit album uitkwam (als ik de tekst goed begrijp).

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Lekkere shoe-gaze pop, geheel vrouwelijk.

She-gaze pop.