Brainstorm - Just Highs No Lows (2009)

Alternatieve titel: 12 Years of Persistence

1 stem

Duitsland
Label: Metal Blade

1. Falling Spiral Down (4:33)
  2. Fire Walk with Me (4:20)
  3. End in Sorrow (4:45)
  4. How Do You Feel (3:46)
  5. Stained with Sin (3:36)
  6. Words Are Coming Through (4:40)
  7. All Those Words (3:54)
  8. Inside the Monster (4:53)
  9. Painside (5:41)
  10. Heavenly (5:32)
  11. Highs Without Lows (5:26)
  12. The Leading (5:36)
  13. Doorway to Survive (3:18)
  14. Shiva's Tears (5:31)
  15. Fornever (4:55)
  16. Soul Temptation (7:45)
  17. Blind Suffering (4:20)
  18. Hollow Hideaway (4:22)
  19. Shadowland (3:49)
  20. Under Lights (6:03)
  21. Tear Down the Walls (3:51)
  22. Maharaja Palace (5:23)
  23. Beyond My Destiny (8:38)
  24. Demonsion (6:33)
  25. Face Down * (5:38)
  26. Breathe * (4:12)
  27. Drowning * (4:30)
  28. Crawling in Chains * (3:42)
  29. Before the Dawn * (3:15)
  30. Is This the Way to Amarillo * (3:16)
  31. Voices [Live] (6:00)
  32. Liar's Edge [Live] (5:05)
avatar van Sinner
Erg leuke verzamelaar van een band die mij tot voor kort relatief onbekend was. Ik had de naam Brainstorm wel eens horen vallen maar heb me nooit echt in hun discografie verdiept. Aangezien Just Highs, No Lows voor een aardig prijsje te krijgen was heb ik daar dan ook maar meteen verandering in gebracht.

Nu moet ik zeggen dat het niet echt spectaculair is wat je van deze Duitsers te horen krijgt, maar dat het wel (zoals zo vaak) oerdegelijk in elkaar steekt. De band speelt power metal, maar dan net wat strakker en moderner dan de meeste Duitse bands, en beschikt over een prima zanger in de persoon van Andi B. Franck. (die meteen ook hun grote troef is - lekker krachtig stemgeluid en ook nog eens accentloos. Hij zingt overigens ook nog bij Symphorce).

Veel opzienbarends krijg je niet te horen - maar ik moet toegeven dat het op tijd en stond wel erg lekker klinkt en de verzamelaar (dubbel cd) erg mooi is samengesteld, met uit bijna iedere cd wel enkele nummers (enkel uit hun eerste twee niet - maar daar staan dan wel weer twee live uitvoeringen van op disc 2) plus enkele b-kantjes en covers. In ieder geval vond ik Falling Spiral Down, Fire Walk With Me, All Those Words, Soul Temptation, Maharaja's Palace en de Priest cover Before The Dawn zeker niet slecht.

Duitse degelijkheid zullen we maar zeggen. Als verzamelaar krijgt deze een 4.