Stef Bos - In een Ander Licht (2009)

Label: Coast to Coast

1. Lied van Lot - Ruïnes en Spoken (4:43)
  2. Lied van God - Wat Ik Niet Ben (4:49)
  3. Lied van Ruth - My Land Is Jou Land (4:16)
  4. Lied van Lea - Wat Moet Ik Hier Nog (4:34)
  5. Lied van Prediker - Alles Is Lucht (4:29)

met Frank Boeijen

6. Lied van Job - Nulpunt (4:20)
  7. Lied van Noach - de Ark (4:47)

met Fernando Lameirinhas

8. Lied van Maria Magdalena - Zoals Licht (3:02)

met JackoBond

9. Lied van Christus en de Duivel - Duel (3:47)
  10. Lied van Jezus en Judas - de Judaskus (4:24)
  11. Lied van de Moeder - Pietà (4:00)
  12. Lied van Petrus - Vlees en Bloed (7:06)
avatar van J.M.
Stef werd door de NCRV gevraagd om liedjes te schrijven over twaalf Bijbelse figuren. Hij wilde los van het geloof, kerk en dogma's twaalf Bijbelse figuren uit de context van het boek halen, waardoor ze in een ander licht komen te staan en het mensen worden van deze tijd.

Ik vind dit erg goed gelukt. Het is een heel mooi album waarbij de bijbelse figuren, ondersteund door mooie producties, op een mooie manier worden neergezet.

avatar van vin13
Hier ben ik naar toe geweest en het Orkest voegt veel drama en inbeelding toe, het theater Orpheus in Apeldoorn heeft een mooie ambiance die recht deed aan de muziek.
Stefs manier van zingen moet je liggen, maar de teksten blijven goed overeind. Zelfs als niet Christen kan ik hiermee goed uit de voeten.

avatar van goldendream
Uit de bib de cd, het bijhorende boekje en de dvd ontleend. Heel chique allemaal.

avatar van goldendream
Genoten van de dvd, uitzonderlijk talent, mooie benadering van bijbelse figuren. 4,5 sterren.

avatar van The_CrY
Heb dit moeten aanhoren bij geloofsgespreksgroepen. Prachtige teksten, zoals goldendream al zegt: "mooie benadering van bijbelse figuren". Opmerkelijke invalshoeken ook. Het komt wat tot leven en wordt persoonlijker. Kan ik zeker wat mee.

Alleen jammer dat Stef Bos niet kan zingen en slechts melodieën met één noot kan uitkramen. Niet om aan te horen. Ik deed tijdens de gespreksgroepen dan ook mijn oren dicht.

The_CrY schreef:

Zo'n opmerking over Stef, foei, je verdient een draai om je oren. Ik kan dus echt genieten van zijn stem.

avatar van vigil
Tja ik ook. Beetje rare opmerking...

avatar van The_CrY
Rare opmerking? Ok, een misschien wat fel geuite mening. Sorry als ik iemand beledigde. Ik hou het echter bij zijn teksten.

avatar van Boermetkiespijn
Leuk om te zien dat dit album hoog scoort. Ik kan zeggen dat dit album nog vele malen mooier wordt op het moment dat je bekend bent met de context. De interpretatie van Bos is niet zozeer bijbels of religieus maar benaderd vanuit zijn eigen perspectief, wat echt een kunst op zichzelf is. Vooral "Lied van Ruth" is echt fantastisch mooi. Ik kan aanraden het verhaal te lezen als je het nog niet kent. Ben ook blij dat mijn favoriete Bijbelboek, Prediker, is bezongen (met name Prediker 3). En hoe. Prachtig gedaan!