Born Ruffians - Say It (2010)

Canada
Label: Warp

1. Oh Man (4:03)
  2. Retard Canard (4:22)
  3. Sole Brother (4:25)
  4. What to Say (4:32)
  5. The Ballad of Moose Bruce (3:53)
  6. Higher & Higher (3:33)
  7. Come Back (3:46)
  8. Nova-Leigh (4:15)
  9. Blood, the Sun & Water (2:54)
  10. At Home Now (2:58)
avatar van Mctijn
Voor liefhebbers van Vampire Weekend kan ik melden dat deze band steeds meer richting de sounds van VM schuifelt. Sterker nog, dit album bevalt me een stuk beter dan het nieuwe album van Vampire Weekend. Sterke melodieen en een lekkere vlotte productie. 3,5* om te beginnen dan maar....

avatar van sydbarrett
Bandje dat de '77 sound totaal onder de knie heeft. Dit klinkt als een complete kruising tussen Elvis Costello (de vroege albums), Television en het vroege werk van Talking Heads. Vrolijke zomerse muziek met onverwachte wendingen en mooie uitschieters! Perfect voor de komende maanden.

rabbit
Leuk album zeg! Heeft inderdaad wel wat weg van Vampire Weekend, Dirty Projectors hoor ik er ook wel in terug.

krijgt vreemdgenoeg een 3,8 van pitchfork

Mah, orgineel is het zeker niet, die vampire weekend en dirty projecters link is te goed te horen(ook die wel erg AC stem in het eerste nummer). Beetje jammer want het eerste album blijft toch wel heerlijk rammelen.

avatar van sydbarrett
Sja je kan elke artiest wel aan een andere linken, in deze postmoderne tijden is niks meer origineel. Toch vind ik dit wel vrij fris en ook wel beter dan hun eerste album.

sydbarrett schreef:

Touche, maar nog steeds is het niet bepaald gezond voor een bandje dat je zonder je het wilt er dingen aan begingt te linken

avatar van OmeWillem
D-ark schreef:

Zoals Sydbarrett al heel juist aangaf is niks meer origineel. Maar juist doordat alles al gedaan is, kan je nieuwe dingen zeggen door een zelfbewust gebruik andere stijlen. Daardoor kan dit album nog steeds heel fris zijn.

JdW
Volgens mij wel een blijvertje. Het vorige album kon mij niet echt bekoren, maar deze ligt lekker vreemd in het gehoor.

avatar van wendyvortex
Heel prima stekelig rock/pop-album, niet echt heel experimenteel of zo, maar lekkere indie-rock, die nergens saai wordt. Blijkt de laatste tijd wat vaker afgeweken te worden van het teveel aan geneuzel in de Indie (Deerhunter, These New Puritans, Born Ruffians..allen ruim voldoende).

avatar van HazeyJane
Leuk album, ik hou wel van de stijl en de zang.
Het begint zeer sterk maar het kan me toch geen 10 nummers boeien, ik begin met een dikke 3, maar dat kan nog verhogen, misschien vind ik nog weerhaakjes in de rest van het album.