Marcel Dettmann - Berghain 02 (2008)

Duitsland
Electronic / Dance
Label: Ostgut

1. Tobias. - Balance (4:24)
  2. Norman Nodge - Native Rhythm Electric (3:57)
  3. Pied Plat - Double Trouble (5:29)
  4. Planetary Assault Systems - Kat (3:33)
  5. Tadeo - Reflection Nebula 056n [Substance Remix] (3:44)
  6. Risqué Rythum Team - The Jacking Zone (3:57)
  7. Samuli Kemppi - Vangel (3:01)
  8. Kevin Saunderson - Just Want Another Chance (3:01)
  9. Clatterbox - Press On (4:46)
  10. Redshape - Plonk [Original Mix] (2:25)
  11. Shed - Warped Mind (5:18)
  12. Tadeo - 4 (3:46)
  13. Kate Simko - She Said [Ryan Elliott Edit] (2:08)
  14. Deetron - Let's Get over It [Marcel Dettmann Remix] (3:12)
  15. T++ - Mo' #1 (5:42)
  16. Radio Slave - Tantakatan (6:02)
  17. Luke Hess - Believe & Receive (Shedsdeepanddubbydub) (3:23)
  18. Strand - Zephyr (4:18)
avatar van vlsander
Bedankt aan diegene die hem na zoveel maanden heeft toegevoegd, ik had het al lang moeten doen.
Marcel Dettmann laat op dit album horen waarom hij tot de beste DJ's van het moment hoort. Met zijn typische technostijl bestaande uit zeer diepe bassen die zo repetitief op u gestel inwerken gecombineerd met kleine geluidjes, wordt je helemaal meegenomen. Voor zij die dit ook geweldig vinden, kan ik een avondje Berghain in Berlijn ten zeerste aanraden.

Hij werkt trouwens momenteel aan een eigen album dat ergens in april zou uitkomen op Ostgut.

Een interessant interview voor mensen die wat meer willen weten over zijn achtergrond en Berghain in het algemeen:

thejazzscène
Goede mix inderdaad. In het artikel zegt hij dat hij houdt van donkere en vuile techno; dat mis ik hier toch nog wat. Die eerste nummers zijn echt vet, lekker droog machinaal graven naar de donkere holtes van het genre.

Maar met nummers als die van Kevin Saunderson, ga je daarentegen een hele andere weg op. Mede door de vocalen die helemaal niet in die richting duiden. Dit soort nummers leunen aan bij de stijl van Blake Baxter en andere Chicago en Detroit oud-materiaal wat hier niet echt tussen hoort. Ik wil niet het idee krijgen dat ik naar een mix van verschillende artiesten ben aan het luisteren maar naar een avontuur tussen verschillende door elkaar vloeiende gemoedstoestanden. Dàt is de kwaliteit van een goede donkere technomix wat hier maar matig in terug te vinden is.