Izzy Stradlin - Ride On (1999)

Label: Victor

1. Ride On (5:27)
  2. California (3:27)
  3. Spazed (3:40)
  4. Primitive Man (2:44)
  5. Trance Mission (3:39)
  6. Needles (4:06)
  7. The Groper (3:33)
  8. Here Comes the Rain (3:57)
  9. Hometown (4:10)
  10. Highway Zero (2:59)
Geimporteerde album van de Ex-gunner Izzy Stradlin is niet doorgebroken in Europa en the U.S.
In Japan verkocht hij goed. Dat is wellicht ook de reden dat hij alleen in Japan verkrijgbaar was. Ik heb de cd moeten importeren via een internetwinkel.
Izzy is met Ride On op zijn best en daar blijft het helaas bij.
Het nummer Here comes the rain is geniaal. Hierin herhaalt Izzy louter Here comes the rain ... verder niets, maar de melodie is om van te smelten.
Hij is onterecht ongewaardeerd in NL, maar het blijft een goede musicus

Tussen zijn geslaagde solodebuut in 1992 Izzy & the Ju Ju Hounds en the River in 2001 scoorde Izzy niet, althans in Europa & the USA. En dat is verbazingwekkend, want zowel dit album Ride On als voorganger 117 Degrees zijn sterke blues-/hard- rock albums. Dit Ride On werd zelfs alleen in Japan uitgebracht, waar hij wel succes had, en staat niet eens op Discogs. Het kan vreemd lopen in de muziek, want we hebben het hier toch over één van de steunpilaren van Guns 'N Roses.

Dit Ride On staat vol heerlijke rock. Dan weer meer bluesy, dan weer meer richting hardrock. Een soort kruising van the Guns & the Stones: daar is dus helemaal niks mee.
Op titelsong Ride On is zo'n fraaie stijl van mixen te horen, terwijl California heerlijk bluesy is, met ook een mooie piano daarop. Spazed heeft iets van... Motorhead. Erg fijne gitaar is daarop te horen, net als de solo op Primitive Man.

"There ain't nothing going on in Needles." Het grappige is dat ik er met de camper ben geweest, middenin de Mojave Dessert. Hij zet mooi de sfeer in die contreien neer, met een lekker bluesrock nummer. Als je radiostations daar aanzet hoor je dit soort muziek. Hij gaat nog een stapje verder in The Groper, wat pure countryrock is. Here Comes the Rain en Hometown zijn echt geweldig: wat een lekkere gitaren zeg! Met Highway Zero verlaten we deze werkelijk uitstekende plaat.

De (dus Japanse) cd kost momenteel rond de 30,00 euro op Amazon UK of Ebay. Tot voor kort was er alleen een heel matige versie te pindakazen, maar momenteel is er een 320 bites beschikbaar. Ik zou er maar achteraan gaan: dit is echt een wereldalbum.

avatar van Germ
Germ (crew)
Hoewel Izzy eigenlijk louter sterke platen maakt is deze m.i. zijn beste. Veel Stones invloeden uiteraard maar allemaal net een tikkeltje steviger, ideale roadtrip muziek!
Helaas nauwelijks verkrijgbaar (terwijl de eerste twee recent een re-release op vinyl hebben gekregen)

Volgens mij is dit trouwens de juiste hoes: https://images-na.ssl-images-amazon.com/images/I/51v5uL%2BZTyL.jpg