Somatic Responses - Source of Disturbance EP (1997)

1 stem

Electronic
Label: Future Galactic

1. Horrorflick
  2. Dark Voice
  3. Source of Disturbance
  4. Acid Racket
avatar van Onderhond
Zo, het lijstje SR materiaal begint hier aardig te groeien. Bedankt voor de toevoegingen Lumasch. Source Of Disturbance is zo'n overgangs EP. Al zeer duidelijk zijn de hedendaagsere SR klanken te herkennen, maar vleugen hardcore zijn nog steeds aanwezig.

"Horrorflick" is een coole opener. Rimtisch neigt het nog naar hardcore, vooral op bepaalde momenten, en ook de samplekeuze verraadt nog die invloeden, maar die typische trippy melodieën zijn hier ook al volop aanwezig. "Dark Voice" is een stuk rechtlijniger, met straight beats en veel lawaaierig geklooi daarachter. Leuk trackje, maar toch iets minder.

"source Of Disturbance" haalt net als "Horrorflick" freaky melodieën van stal. Trippy fazer geluidjes en weirde waves zorgen voor een tapijt aan absurde klanken, maar wat klinkt het lekker. Beetje jammer van het nogal standaard hardcorebassje, maar verder wel een erg lekker nummer, en mijn topper op dit EPtje. Afgesloten wordt er met "Acid Racket", terug een stuk normaler, al zit het ritmisch wel boeiend in elkaar. Mis hier enkel het leuke melodische SR werk een beetje, maar het nummer climaxt wel zalig. Verder wel een goeie stomper.

Coole EP dus, Somatic Responses blijft een uniek project, dat nergens echt bij te passen valt en zelf ook volop blijft evolueren. 4* voor deze.