North Atlantic Oscillation - Grappling Hooks (2010)

Rock / Electronic
Label: KScope

1. Marrow (2:06)
  2. Hollywood Has Ended (4:57)
  3. Cell Count (4:59)
  4. Some Blue Hive (4:54)
  5. Audioplastic (4:26)
  6. Ceiling Poem (4:12)
  7. Alexanderplatz (3:39)
  8. 77 Hours (5:10)
  9. Star Chamber (3:14)
  10. Drawing Maps from Memory (3:47)
  11. Ritual (7:10)
  12. Untitled (0:44)
  13. Cell Count [Funkspiel Remix] * (4:25)
  14. 77 Hours [Engineers Remix] * (4:24)
  15. Cell Count [Nick Trepka Remix] * (4:31)
  16. Alexanderplatz [Worldengine Remix] * (3:38)
  17. I Only Have Eyes for You * (4:48)
  18. Drawing Maps from Memory [BBC Session] * (3:49)
  19. Hollywood Has Ended [BBC Session] * (4:53)
avatar van dynamo d
Ik had hier op basis van recensies zoals van BBC Radio ("super exciting new rock') meer van verwacht. NAO pakt me nog niet echt. Misschien nog maar een paar keer proberen?

avatar van bonothecat
Ik zag deze cd hoog staan in de progwereld, wereldse 10. Ik vind deze cd zeker niet slecht. Ik krijg er een ongeloofelijk Engineers deja vu bij.

avatar van Ayreonfreak
dynamo d schreef:

Ik sluit mij bij jouw woorden aan. Ook al is het de 2e keer dat ik het album draai, het pakt mij niet, ondanks leuke momenten.

kkriz
De bombariesticker op de cd-hoes is wel erg lovend (super exciting new rock for a new decade) maar ik kan er nog niet zo veel mee. En zo verschrikkelijk vernieuwend is het ook niet toch? Niet slecht, maar ook niet heel veel bijzonders.

avatar van legian
het is leuk, het is aardig.
soms klinkt het wel weer interessant, soms ook weer niet.
uiteindelijk mis ik toch iets, wat precies, geen flauw idee.
wat ik wel weet is dat ik hem nog wel vaker ga draaien, voorlopig 3*

avatar van jurado
Voornamelijk progliefhebbers hebben gestemd op dit album , allemaal balancerend tussen de 3 en 3,5 ster.
Ik denk dat de band te veel indie klinkt voor echte progliefhebbers. Beetje vergelijkbaar met een band als Bear in Heaven. Beetje prog ,beetje indie.
Die combi vind ik over het algemeen wel geslaagd.

avatar van legian
ik moet toch zeggen da thoe vaker ik hem luister, hoe beter hij word.
telkens ontdek ik weer iets in de muziek, ik hoop dat ze dit zo vast kunnen blijven houden.
puntje erbij dan maar

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Super Exciting is een beetje bombarie-achtig natuurlijk, maar ik vind het wel een behoorlijk sterke plaat eigenlijk. Misschien was "Rock / Electronic" een beter dubbellabel geweest dan "Rock / Avant-Garde". Nu Pure Reason Revolution ons ontvallen is, kan North Atlantic Oscillation wellicht in hun plaats verder.

Een geslaagd album, beetje prog, beetje electronic, beetje indie. Het album zit knap en avontuurlijk in elkaar. Er valt per luisterbeurt steeds weer wat nieuws te ontdekken. 4,5*