Ouwe SR release, maar wel een coole. De stijl houdt ergens het midden tussen Duiste rave en early Thunderdome. Dit EPtje bewijst maar weer eens dat dat absoluut niet slecht hoef te zijn.
Vooral die "Subspace Passage" doet mij denken aan die oude rave tracks, type Lazonby / Members Of Mayday. Dat woppertje en dat bliepje, met die ritmes erachter. Zeer cool allemaal. Zit wel een lichte SR touch aan, maar dat maakt het net af. Geweldige track. "Nova 166" zou dan zo weer op een ouwe Thunderdome hebben kunnen staan. Bijna hetzelfde woppertje, maar snellere en hardere beats. weer zo'n track die een instant retrogevoel oproept, zelfs al kende ik deze toen helemaal nog niet.
"Pattern 2.6" begint met een mooi melodietje, en gaat daar weer de hardcore kant mee op. Knus, aandoenlijk en cool doorbeukertje. "Vendetta" is eigenlijk zowat de enige track die echt verraadt dat het om SR zou kunnen gaan. Wat andere ritmes, en ook qua melodie een andere (typischere) aanpak.
Leuk album dus, dat zeker 4* verdient. Enkele zeer coole (retro) track, maar dan toch net dat beetje anders. Verwacht wel niet om de huidige SR terug te horen, want dan zal je al snel bedrogen uitkomen.