Sister Sledge - All American Girls (1981)

R&B
Label: Cotillion

1. All American Girls (4:42)
  2. He's Just a Runaway (3:57)
  3. If You Really Want Me (4:37)
  4. Next Time You'll Now (3:57)
  5. Happy Feeling (3:35)
  6. Ooh, You Caught My Heart (4:25)
  7. Make a Move (3:47)
  8. Don't You Let Me Lose It (2:53)
  9. Music Makes Me Feel Good (4:29)
  10. I Don't Want to Say Goodbye (3:39)
avatar van Madonna
Ik was helemaal gek van deze LP tot grote ergenis van mijn oudere zus..deze LP was van haar en die heb ik helemaal grijs gedraaid!!!...krak, krak, krak..gggrrrrr....zo begint elk nummer. En ik ging de zangeres nadoen natuurlijk..."All American Girls" is voor mij een klassieker! "Make a move" is leuk en "He's just a Runaway".....oh ja "If you really want me"...geweldig om weer een keer te horen.

-3.5-

avatar van principal2000
De grote hit hierop is uiteraard de titeltrack. Deze blijft lekker. Hoewel geproduceerd door Narada Michael Walden, had dit ook zomaar door Nile & Rodgers gedaan kunnen worden. De rest van het album is ook wel genietbaar. Gewoon lekkere '80 popmuziek met prima productie.

avatar van Madjack71
De nadagen van de disco resulteerde nog in redelijk goed geproduceerde albums. Dit All American Girls is er daar een van. Het heeft het geluid dat my 'typisch' overkomt voor de eerste periode van de jaren tachtig. All American Girls/ He's Just a Runaway klinken mij het bekendst in de oren.
Narada Michael Walden heeft goed geluisterd naar Nile Rogers; All American Girls zou idd. zo een track van hem kunnen zijn. Ook is de bas op bepaalde nummers lekker vlot aanwezig. Dit album is een afwisseling tussen dans en langzamere nummers. Waarvan ik de up-tempo het leukst vind. (Happy Feeling/Music Makes Me Feel Good o.a)
De zang wordt grotendeels over gelaten aan de Sledge met wat gruis in haar stem en dat is een goede keuze. Sister Sledge is ook een zusjesgroep in een tijd, waarin het niet erg was als het uiterlijk minder prominent aanwezig was. Het "lelijke eendje met de flaporen" is mij het meest bijgebleven.
Narada zou daarna ook nog twee hits scoren met; Gimme, Gimme, Gimme en Divine Emotions.