Karnataka - The Gathering Light (2010)

Label: Immrama

1. The Calling (1:59)
  2. State of Grace (8:53)
  3. Your World (7:47)
  4. Moment in Time (6:53)
  5. The Serpent and the Sea (10:20)
  6. Forsaken (12:24)
  7. Tide to Fall (5:36)
  8. The Gathering Light (14:12)
avatar van Papartis
Prachtig nieuw album van Karnataka. Met de nieuwe zangeres Lisa Fury.
Bovenverwachting goed. Ik denk dat dit album nog hoger gaat scoren dan nu.
Ook erg goede kwaliteit van het geluid. Goed geproduceerd.
Luister eens naar hun Myspace.
KARNATAKA op MySpace Music – Gratis gestreamde MP3’s, foto’s en Videoclips

avatar van Papartis
halfje verhoogd. Zo mooi album....

avatar van Rinus
Prachtig album weer. Een waardige opvolger van The Storm en Delicate Flame of Desire. De nieuwe vocaliste Lisa Fury heeft een beetje hetzelfde stemgeluid als Judie Tzuke, en dat is alleen maar een compliment.

avatar van Casartelli
Casartelli (moderator)
Behoorlijk zoet, maar wat mij betreft net niet over de top (op de meeste stukken althans). Jammer dat de band intussen alweer meer dan de helft van zijn leden kwijt is.

Vrij naar Herman Finkers: een van 2010's minst beroerde progplaatjes.

avatar van Soul Dreamer
Een van de mooiste nummers die ik ooit gehoord heb staat op dit album: "State of Grace"...en 't is nog wel een instrumental...een Camel nummer mooier dan Camel ooit gemaakt heeft...alleen het einde had wat beter kunnen zijn, nu klinkt het wat alsof ze het zomaar afkappen...
De rest van dit album is ook heeeeeel erg goed...jammer, jammer dat ze al weer uit elkaar zijn...iig hebben ze dit juweeltje aan ons "geschonken"...

Rinus schreef:

Dan ben ik niet de enige die dacht Judie Tzuke te horen. Wat een talenten (Judie en Lisa)!!!

Karnataka maakt MUZIEK en is een lichtpuntje tussen alle shit waar Pinkpop en alle andere festivals zo trots op zijn.

Recentelijk dit album aangeschaft. Ik moet bekennen dat dit weer een juweeltje is maar mijn God wat lijkt dit op Iona. Dat is een kompliment overigens.

avatar van Papartis
Mijn top album voor 2010.

avatar van musicborst
Prachtig album! Absoluut.... Bedankt Papartis voor je tip via je top10. Staat qua sterren in mijn top 5 van 2010.
Sterke link met Mostly Autumn, althans van de muziek die ik van hun heb. Heb zojuist gelezen dat over een paar weken hun nieuwe cd "Secrets Of Angels" uit komt! Ben benieuwd.