Somatic Responses - Researching Limits EP (2001)

Electronic
Label: Casse TĂȘte

1. BlackSheep (5:18)
  2. ZDA (4:20)
  3. Omnivox (7:37)
  4. Allergic (5:50)
  5. Researching Limits (5:11)
  6. FRU.#.TM (6:26)
avatar van Onderhond
Gratis te downen hier. En net als die Electromeca EP weer kwalitatief geweldig. Jammer dat ze niet meer EPs uitbrengen daar bij Casse Tête . Somatic Responses laten zich hier weer van hun beste kant zien.

"Blacksheep" opent meteen lekker. Geweldige spooky waves overgoten met lekker krakende ritmes en een vleugje zweverigheid. De melodieën zijn echt geweldig en maken de track. Wat mij betreft meteen ook de topper van het album. Al moet "ZDA" niet veel onderdoen. Pak scherper, overgeweldige melodie weer en heerlijk opgebouwd. Enige minpunten is dat het net iets bassier had gemogen, verder weer een geniaal nummer. "Omnivox" begint een pak lomer. Eerste helft schaart zich dan ook naar dark ambient, tweede helft breekt de track open en wordt het een ritmische track. Niet geheel geslaagd, beide delen zijn wel oké, maar mist een beetje de clash of samenvloeiing tussen beide. Al is de laatste minuut dan wel weer absoluut fantastisch.

"Allergic" opent de B-kant, begint met enkele leuke freaky samples en wat geklooi, om daarna, om daarna met lekkere ritmes op de proppen te komen. Had iets melodischer gemogen (krijgt naderhand iets te veel nadruk op de ritmes), maar wel een lekkere track weer. "Researching Limits" is zo'n heerlijke SR dance track. Ratelt allemaal een pak sneller, het trippy/dromerig effect is even weg, hoewel het nog steeds zeer apart klinkt, en verder doen de ritmes perfect hun werk. Iets simpler, wat dansbaarder allemaal. "Fru.#.tm" sluit deze EP gepast af. Samen met de eerste twee tracks de toppers van deze EP. Weer zo'n heerlijke volle, geladen track, met geweldige ritmes en dito melodieën, zoals alleen SR ze op je bord legt.

Zeer goeie EP weer, zeker om zo maar gratis aangeboden te krijgen. Evenaart niet hun beste albums, maar heeft wel enkele geniale tracks. 4.5*. Diegenen die de EP nog niet hebben, weten wat hun te doen staat

oh oh oh, voor mij hun beste ep die ze gemaakt hebben tot nu toe. het nummer ZDA is werkelijk zielverscheurend (mede door de beats die enkel bestaat uit snerpende hoge percussie). FRU#TM. fokkin hell.. just great shit. en hoogtepunt is toch wel OMNIVOX, te heftig hoe die melodie erin komt en daarna die keisnelle beat. just fucking WAAAAAAAAUWW !! kippevel. weet nog dat ik op de fiets naar school zat en dit nummer had opgenomen op bandje van mijn walkman en dan echt een heel bandje vol met alleen dit nummer.. nu ik hem weer terug hoor denk ik echt van, shit, ik heb echt veel muziek die ik maar weer eens een keer moet gaan luisteren

heb echt zo lang voor deze plaat gezocht. heb hem toen van iemand uit the JOE ES of EEJ gekocht via ebay, en heb er nog twee vet zeldzame plaatjes bijgekregen van somatic responses.. een soundtrack voor een of andere hele vage korte film die ik nooit gezien of nooit van gehoord heb. (EQUALS heten de platen, misschien heet de film ook wel zo??)