Hunx and His Punx - Gay Singles (2009)

Label: True Panther

1. You Don't Like Rock N Roll (2:35)
  2. Gimmie Gimmie Back Your Love (2:38)
  3. Hey Rocky (2:04)
  4. Movin' On (2:35)
  5. Cruising (2:12)
  6. Good Kisser (1:57)
  7. Don't Cha Want Me Back? (2:48)
  8. The Last Time (2:39)
  9. Teardrops on My Telephone (2:57)
  10. I Won't Get Under You (1:58)
  11. You Better Tell That Girl (2:44)
  12. Do the Make Up (1:55)
I met Seff when I was 16 and knew then he was a genius but the vision has been realized...gay teenage anthems that are shockingly lo-budge/hi-budge at the same time.

Het zegt al genoeg denk ik: Hunx and His Punx zit op hetzelfde label als de band Girls en maakt grappige pop/rock in de traditie van de beste jaren '60 bubblegum meidenpopgroepen, lo-fi garage rock overgoten met een kitscherig sausje en een toefje humor (die je dan wel moet liggen: zelf heb ik er niet zo veel mee).
Rammel, rammel en best wel 'over the top'. Leuk voor op z'n tijd maar meer ook niet. Ik krijg er een beetje hetzelfde gevoel bij als Girls: hoe lang blijft het houdbaar? Is het niet te veel een gimmick?
Antwoord op de eerste vraag is ongetwijfeld: als de beste kauwgum toch niet al te lang en op de tweede..... ja, bekijk de clipjes maar en het is wel duidelijk.
En toch vind ik het allemaal best vermakelijk

En die hoes? Verdient geen schoonheidsprijs, maar wie dit serieus neemt heeft ze ook niet allemaal op een rijtje lijkt me.
De broek behoort overigens toe aan meneer de zanger. En diezelfde meneer is te zien in de explicit video van Girls' Lust for Life (u weet wel met die piemel als microfoon).
Het is maar dat u deze info even meeneemt

Matador heeft het album overigens recentelijk een re-release gegeven met een ietwat grotere oplage.
Gay Singles van Hunx and His Punx is misschien leuk voor de liefhebbers van bandjes als het genoemde Girls.

rabbit
Leuk hoor! - en daarmee doel ik niet op de hoes.

Eigenlijk is het vreselijke 1-2-3-4 muziek: het homokindje van de Ramones............ maar ondanks mijn 3* grijp ik erg makkelijk naar deze cd omdat het door z'n simpelheid ook wel aanstekelijk is. En daarnet even gegoogled en de foto's die je dan tegenkomt