Najma - Quareeb (1987)

Wereld
Label: Triple Earth

1. Neend Koyi (6:44)
  2. Jane Kis Tarha (6:17)
  3. Dil Laga Ya Tha (5:49)
  4. Apne Hathon (5:25)
  5. Zikar Hai Apna Mehfil Mehfil (6:28)
  6. Karoon Na Yad Magar (8:54)
  7. Har Sitam Aap Ka (9:12)
Fijne plaat, kleine bezetting. Enigzins volgens de traditionele opbouw en sfeerschetsen (eerst introductie, later komt het ritme erbij), maar dan een stuk sneller.

Beperkte bezetting met oa sopraansax en basgitaar in combinatie met viool en traditionele instrumenten.

Open, mooie, soepele muziek.

Social_Mask
Idd, best mooi. En al helemaal als je het begrijpt. Weer 1 van mijn vaders grote liefdes. Jammer genoeg heb ik hier geen nummer ontdekt die ik echt op repeat zet. Al kan ik Apne Hathon toch wel erg waarderen. Ik was vroeger helemaal into indiaanse muziek, maar na een tijdje werd het teveel van hetzelfde. Nummers uit de jaren 70 vind ik veruit de beste nummers. Nu is ALLES en echt ALLES te commercieel..vroeger was het zo mooi en onschuldig..