Brad Mehldau - Highway Rider (2010)

Jazz
Label: Nonesuch

1. John Boy (3:15)
  2. Don't Be Sad (8:40)
  3. At the Tollbooth (1:07)
  4. Highway Rider (7:45)
  5. The Falcon Will Fly Again (8:21)
  6. Now You Must Climb Alone (4:05)
  7. Walking the Peak (8:00)
  8. We'll Cross the River Together (12:28)
  9. Capriccio (5:20)
  10. Sky Turning Grey (6:24)
  11. Into the City (7:36)
  12. Old West (8:28)
  13. Come with Me (6:19)
  14. Always Departing (6:20)
  15. Always Returning (9:52)
avatar van Nakur
Nieuwe dubbelcd? Wellicht schaf ik deze aan tijdens de tournee. Heeft iemand 'm al wel gehoord?

Ah, kijk, een nieuwe Mehldau, altijd interessant! Vrijdag deze man bewonderen in Groningen.
Ga hem wel aanschaffen binnenkort.

thejazzscène
Volgens het tijdschrift Knack geen gemakkelijk plaatje maar meer dan de moeite. Kruising tussen jazz en klassieke muziek (Strauss e.d.) ipv rock zoals Mehldau vaker doet.

pretfrit
Er valt niet veel op aan te merken, maar voor mij persoonlijk iig ook niet bijzonder veel te genieten of verwonderen..

Saai en veilig

avatar van Fianosther
Into the City

ThereThere
heel erg mooi album. Zeker geen saai en veilig album. Vrijwel alle jazz richtingen komen langs in dit fraaie road album.

ik heb hem gisteravond weer eens gedraaid. Het is echt een album voor in de avond, geen achtergrond maar een luisterplaat. Mooi en stemmingsvol. Hij schildert fraaie landschappen met zijn spel en het orkest voegt op de helft van de nummers zeker iets toe. Walking The Peak is een van de prijsnummers. Het is jazz maar daarnaast meer dan dat. Een beetje op een manier zoals ook Pat Metheny in het jazzhokje past. Abosluut de moeite waard om te onderzoeken.

avatar van DeWP
Het is inderdaad jazz dat je niet in een hokje kan plaatsen. Erg sfeervol en de moeite van het luisteren waard.