Europe - The Final Countdown (2009)

Alternatieve titel: The Best Of

Zweden
Label: Camden Deluxe

1. The Final Countdown (5:11)
  2. Carrie (4:31)
  3. Rock the Night (4:06)
  4. Superstitious (4:35)
  5. Love Chaser (3:28)
  6. Cherokee (4:12)
  7. Open Your Heart [Original] (4:03)
  8. Let the Good Times Rock (4:05)
  9. Sign of the Times (4:16)
  10. More Than Meets the Eye (3:22)
  11. Tomorrow (3:06)
  12. Prisoners in Paradise (4:31)
  13. I'll Cry for You (4:10)
  14. Halfway to Heaven (4:08)
  15. Sweet Love Child (4:59)
  16. The Final Countdown 2000 (3:48)
  17. Time Has Come (4:00)
  18. Heart of Stone (3:47)
  19. On Broken Wings (3:46)
  20. In the Future to Come (5:02)
  21. Seven Doors Hotel (5:17)
  22. Stormwind (4:25)
  23. Scream of Anger (4:06)
  24. Dreamer (4:21)
  25. Ninja (3:47)
  26. Coast to Coast (4:01)
  27. Ready Or Not (4:05)
  28. Seventh Sign (4:43)
  29. Got Your Mind in the Gutter (5:00)
  30. Aphasia (2:31)
  31. A Long Time Comin' (3:56)
  32. Girl from Lebanon (4:22)
  33. Wings of Tomorrow (3:59)
  34. Danger on the Track (3:47)
  35. Never Say Die (4:02)
  36. Lights & Shadows (4:05)
avatar van richiedoom
Steengoeie verzamelaar. Bijna alle vette songs van het Europe van voor de reunie staan er op. Van mij hadden er uiteraard ook nummers op gemogen van Start From the Dark en Secret Society maar verder valt er niks op aan te merken. Ook het geluid is dik in orde.

avatar van Kronos
Wel jammer dat ze er chronologisch zo'n potje van hebben gemaakt.

avatar van vielip
Eeehh kan aan mij liggen hoor maar je kan net zo goed de eerste vier albums kopen als je deze verzamelaar mooi vindt. Volgens mij staan zo'n beetje alle nummers van die vier albums hier namelijk op

avatar van Lamontagne
Dit is toch wel echt een verschrikkelijk goede verzamelaar
jeugdsentiment ten top!!!

avatar van CorvisChristi
CorvisChristi (crew)
Vroeger vond ik Europe een geweldige band. Had toentertijd alles van ze op CD. Op een gegeven moment was ik er klaar mee en had het gevoel dat ik het eerder glad en fout vond, dan goed. Heb toen alles voor een zacht prijsje verkocht aan een neef van me.
Al die jaren later (en een stuk wijzer), kom ik er achter dat het allemaal zeker nog niet zo slecht is en luister er daarom tegenwoordig dan ook met andere oren naar.
En ja, natuurlijk hoor ik het verschil tussen de periode dat Europe echt goed was (ten tijde van Wings of Tomorrow) en de periode dat Europe i.m.o. op een gegeven moment te glad, gelikt en zelfs te Amerikaans ging klinken.
Ik ben daar heden ten dage voor een groot deel op terug gekomen, toen ik voor een drol en 2 stuivers deze compilatie op de kop wist te tikken. En wat is het toch fijn, om naar al die jaren naar prachtnummers als "In the Future to Come" "Seven Doors Hotel", "Stormwind", "Dreamer" en "Superstitious" te luisteren.
En ach welja, natuurlijk staan er ook wat zeikerige en zelfs afschuwelijke tracks op deze compilatie. Een nummer als "The Final Countdown 2000" is wat dat betreft een tenenkrommend voorbeeld.
Maar al met al is dit album voor mij absoluut een zeer goede bloemlezing van het werk van een band die muzikaal behoorlijk wat ups en downs heeft gekend. Ik ben er zelfs dusdanig van overtuigd, dat ik in ieder geval een album als Wings of Tomorrow eigenlijk gewoon opnieuw zou moeten aanschaffen, aangezien dat toch wel het ultieme Europe-album is...
Of m'n neef even vriendelijk aankijken ??

avatar van vielip
CorvisChristi schreef:

Ik zeg; doen!!

avatar van IntoMusic
Kronos schreef:
Wel jammer dat ze er chronologisch zo'n potje van hebben gemaakt.

Even op shuffle zetten en net zolang draaien totdat je de ultieme chronologische, alfabetische en perfecte volgorde heb gevonden .

Heerlijke verzamelaar met alle grote hits + meer erop. Helaas geen Wings of Tomorrow-hoes, maar een saai portret van de groep. Moet deze toch maar eens origineel aanschaffen, i.p.v. het cassettebandje...