Pop & Prachtig Vol. 2 (1999)

Label: BMG

1. Volumia! - Hou Me Vast (3:43)
  2. Bløf - Wat Zou Je Doen (4:23)
  3. De Dijk - Wanhoop Niet (5:01)
  4. Acda en de Munnik - Het Regent Zonnestralen (3:45)
  5. De Gracht - Twee Perfecte Handen (4:00)
  6. De Kast - In Nije Dei (4:56)
  7. Paul de Leeuw - Ik Heb Je Lief (4:42)
  8. Van Vollenhoven - Duizend Lampionnen (3:23)
  9. Grof Geschut - Moe (2:52)
  10. The Scene - Open (5:09)
  11. Volumia! - De Ideale Vrouw (2:57)
  12. Van Dik Hout - De Keuzes Die Je Maakt (4:37)
  13. Skik - Hoe Kan Dat Nou (4:58)
  14. Herman Brood en Guz - 50 Jaar (3:32)
  15. Tröckener Kecks - In Tranen (4:44)
  16. Mozaïek - Wat Zie Ik Je Graag (4:58)
  17. Het Klein Orkest - Over de Muur (3:29)
  18. Herman en Ik - Als Je bij Me Weggaat (4:10)
  19. Trijntje Oosterhuis - Vlieg Met Me Mee (3:57)
avatar van Dibbel
Het is vakantie en lekker weer, dus we gaan niet moeilijk doen op de camping, door allerhande geweldige albums uit en te na te gaan zitten luisteren en beoordelen. Het is tenslotte vakantie...
Op vakantie gaat altijd voor iedere smaak wat aan verzamel-CD's mee.
Deze Pop & Prachtig-serie is een uitvloeisel van de tweede golf aan Nederlandstalige bandjes, die vanaf halverwege de jaren 90 opkwamen.
Net als de serie Nieuw Nederlands Peil, die dan weer niet te verwarren is met de Nieuw Nederlands Peil Noorderslag-serie.

Op deze verzamelaar ligt het tempo redelijk laag tot medium en deze heeft dan ook inderdaad enigszins een Sky-radio gehalte.

Valse start (maar dat is achteraf nu pas natuurlijk) met de veels te veel gehoorde nummers van Blof en Volumia, die iedereen kent. Dat geldt natuurlijk ook voor Over de Muur van Klein Orkest, maar die heeft de status van Nederpopklassieker.
Ook teveel gehoord heb ik Acda & De Munnik (weinig mis mee), Paul de Leeuw (zowat het enige wat ik van hem aan kan horen) en De Kast (voel ik me outsider bij).

Dat maakt dat de wat onbekendere nummers hier dan ook de beste zijn.
Voor mij zijn dat dan vooral De Keuzes Die Je Maakt van Van Dik Hout (prachtige melodie), Open van The Scene (kunnen bij mij weinig fout doen), Als je Bij Me Weggaat (Mag Ik Dan Met Je Mee) van Herman & Ik (sterke tekst), Moe van Grof Geschut (dit was een hele goede band) en Twee Perfecte Handen van De Gracht.
Ook de liedjes van De Dijk, Van Vollenhoven en Skik zijn heel aardig en deze keer kan Trijntje Oosterhuis er ook mee door. Het nummer van Mozaiek gaat wel.
De stem van Rick de Leeuw van Trockener Kecks moet je tegen kunnen en met deze ballad staat hij me een beetje tegen.
50 jaar van Herman Brood (uit november 1996, toen hij 50 werd) is uiteraard een cover van 32 jaar van Doe Maar (Hennie Vrienten doet ook mee), maar wel met een ander arrangement.
Het tweede nummer van Volumia wat er op staat, vind ik niks.
Zo, en nu weer lekker in de zon zitten.
Vind dit best nog wel 3,5 waard en de lage score hier komt mijns inziens vooral, doordat de andere stemmers niet alle liedjes (meer) kennen).