Madlib - Madlib Medicine Show No. 3: Beat Konducta in Africa (2010)

Label: Stones Throw

1. Motherland
  2. The Frontline (Liberation)
  3. Raw Introduction to Afreaka
  4. African Voodoo Queen (Drama)
  5. Jungle Soundz (Part One)
  6. The Struggle to Unite (One Africa)
  7. Mandingo Swing
  8. Endless Cold (Lovelost)
  9. Chant 2
  25. African Map Watch
  26. Street Hustler
  27. Kanika
  28. Chant 3
  29. The Show (Inner View)
  30. Brothers and Sisters
  41. Bonus I *
  42. Bonus C *
  43. Bonus A (Amanaz) *
avatar van tovast
ben hier heel benieuwd naar

avatar van Osiris Apis
Na 1 luisterbeurt ben ik niet enthousiast. Ik mis echte beats. Nu heb ik het idee dat ik grotendeels naar originele Afrikaanse nummers aan het luisteren ben. Ik vond het maar een rommeltje.

avatar van Rhythm & Poetry
Madlib is volgens mij bezig met het uitbrengen van platen die stuk voor stuk niet weten te boeien. Erg jammer, en een flinke smet op zijn carrière.

avatar van GarnalenPeller
Wat ik tot nu toe gehoord heb van dit klinkt juist geweldig.
Endless Cold .

tuktak
madlib doet afrika en levert daarmee meteen de beste uit de reeks tot nu toe. daar de vorige 2 misschien iets te vrijblijvend waren, is deel 3 toch gewoon weer essentieel madlib materiaal.

avatar van tovast
eindelijk weer een echte madlib beat konducta met gewoon beats.
klaar.

avatar van Eardrum
damn.. khep een versie waarin alles in 1 song gepropt is.

ManMonster
Juij, heb hem binnen en ze zijn gelukkig van deze keer zo slim geweest om dat stuk papier niet meer vast te plakken aan het cd hoesje (bij de eerste 2 volumes wel dus).
Op de achterkant staat: Madlib's Medicine Show No. 3 - Beat Konducta in Afrika contains over 40 instrumental hip-hop tracks produced & mixed by Madlib. This epic beat tape bases itself on the obscure vinyl gems from the afro beat, funk, psych-rock, garage-rock & soul movements of countries as diverse as Zambia, Nigeria, Ethiopia, Ghana, Botswana and Ivory Coast. Is dus idd Madlib beat Konducta shit!

raffael77
Schitterende plaat. Precies zoals ik Madlib graag hoor. Deze serie is fantastisch en verwacht binnenkort deel 4.

Hij is nergens slordig en altijd orgineel bezig doordat hij een eigen stijl weet te creëren.

Blijkbaar weten de mensen niet hoe Afrikaanse muziek in elkaar steekt want je hoort duidelijk madlib zijn beat creaties.

avatar van kemm
Afrika en Madlib, het lijkt inderdaad een voorbestemd huwelijk. Het plaatje klopt, maar verrast ook. Zo schijnbaar moeiteloos lijkt alles in elkaar te vallen.
Ook zeker het vermelden waard is de bonusschijf, die gemakkelijk het niveau haalt van de rest. Als iemand trouwens de sample kent van 'Bonus F' (zo vanaf 0:35) dan hoor ik dat graag. Het klonk me vertrouwd in de oren, maar heb verder geen idee. Overigens al z'n samplemateriaal voor deze plaat lijkt mij wel het checken waard.

Bonus A begint bij mij bij circa 1.16 digitale storingen te vertonen. Hoort dit zo of heeft alleen mijn exemplaar daar last van?

avatar van Silky & Smooth
Op zich een erg vet album. Met 43 nummers een lang album, maar vervelen doet het niet. Het album is bijna letterlijk een lange rit door Afrika. Vaak kabbelt het gewoon voort, met zo nu en dan een lekker opvallend sample'tje tussendoor.

avatar van bennerd
Heel erg rommelige plaat, maar Madlib weet er wel weer wat moois van te maken. Betrekkelijk vaag, maar wel sfeervol.

Een diepe, warme organische klankkleur. Hier houd ik wel van. De meeste beats zijn erg rof. Alleen de sample: 'This is Africa' verspreid over het hele album gaat naar verloop van tijd wel wat vervelen. 4*