Andrew Lloyd Webber & Tim Rice - Jesus Christ Superstar: London Cast (1996)

Label: Polydor

10. Everything's Alright - [Reprise]
  11. I Don't Know How to Love Him
  12. Damned for All Time / Blood Money
  13. The Last Supper
  14. Gethsemane (I Only Want to Say)
  15. The Arrest
  16. Peter's Denial
  17. Pilate and Christ
  18. King Herod's Song
  19. Could We Start Again, Please?
  20. Judas' Death
  21. Trial Before Pilate (Including the 39 Lashes)
  22. Superstar
  23. Crucifixion
  24. John Nineteen: Forty-One
Geweldige vertolking van Steve Balsamo!

Pff... ik heb veel liever het originele concept-album uit 1970. Maria Magdalena en Pilatus worden slecht vertolkt. 3*

Stijn
Geweldig gezongen, geweldig gespeeld, enzovoorts. In tegenstelling tot Ortwin vind ik dit een stuk beter klinken dan het origineel

Leuk weetje: Alice Cooper als Koning Herodes

Het zal er misschien mee te maken hebben welke versie je als eerst hoort, of het vaakst hebt gehoord. Ik heb ooit eens op Soulseek gezocht op "jesus christ superstar" en toen maar het eerste resultaat gedownload. Dat bleek dus deze versie te zijn, en sindsdien vind ik alle andere versies minder klinken (hoewel ik bijvoorbeeld de film al eerder gezien had). Uiteindelijk heb ik na een hoop gezoek weten te achterhalen dat het inderdaad de 1996 London Cast-versie was en nu prijkt hij trots in mijn CD-rek

avatar van Hans Brouwer
Stijn schreef:

Leuk weetje: Alice Cooper als Koning Herodes
Op het origineel uit 1970 is Deep Purple zanger Ian Gillan te horen in de rol van JC. Een betere Jezus kun je je niet indenken .