Sabaton - Coat of Arms (2010)

Zweden
Label: Nuclear Blast

1. Coat of Arms (3:35)
  2. Midway (2:29)
  3. Uprising (4:55)
  4. Screaming Eagles (4:07)
  5. The Final Solution (4:56)
  6. Aces in Exile (4:22)
  7. Saboteurs (3:15)
  8. Wehrmacht (4:14)
  9. The White Death (4:10)
  10. Metal Ripper (3:50)
  11. Coat of Arms [Instrumental] * (3:34)
  12. Metal Ripper [Instrumental] * (3:46)
  13. White Death [Instrumental] * (4:10)
avatar van Metalhead99
Ben wel nieuwschierig naar deze. Tot nu toe heeft Sabaton wel aardig materiaal uitgebracht. Wel enkel voor mensen die Power Metal op zijn minst kunnen waarderen.

avatar van Fake_world
Nou ik ben niet echt een liefhebber van power metal, en ik smaak hen zeer zeker! Hij is al te pindakazen trouwens.

avatar van horrorfreak7
Toch wel een tegenvaller, op zich geen slecht album, zeker niet. Maar hij valt in het niets vergeleken met zijn 3 voorgangers.

Het album is ook veel te kort, er hadden we wat langere epische nummers op mogen staan net als bijv The Price of a Mile , Wolfpack. etc.

Maar wel opvallend is dat de beste nummers de laatste paar nummers zijn.
Vooral Saboteurs, Wehrmacht en The White Death zijn erg goed. Alleen jammer dat Metal Ripper dan weer nét niet is.

avatar van notsub
Live was deze band op Bang Your Head best aangenaam om drie kwartier mee te vertoeven. Na het beluisteren van deze CD krijg ik sterk het idee dat dit niet tot hun beste materiaal behoort. Het opdtreden was gedreven en stoer. Deze CD klinkt als een power metal band met de rem erop.

Een titel als Wehrmacht nodigt ook niet uit, maar deze mannen hebben iets met oorlog. Uprising handelt over 1 augustus 1944. Toen begon in Warschau een opstand tegen de Duitse bezetters die 63 dagen duurde.

Ik ben nog lang net overtuigd, maar ga het verleden van deze band ook een kans geven.

avatar van JacoBaco
Tot nu toe het minste album ja. Ik heb ze al 3x live gezien. 2x op Graspop Metal Meeting en 1x jaren geleden in een voorprogramma.
De 2 beste nummers vind ik Coat of Arms en Screaming Eagles.
Verder klinkt het allemaal vrij tam. Ze vallen toch wel erg vaak in herhaling met bepaalde uitspraken. Misschien moeten ze is wat anders proberen dan het thema oorlog. Er zijn vele oorlogen gevoerd, dus genoeg om teksten over de schrijven, maar zaken als side by side, artillery, machinegun fire, wasteland en tanks komen tot nu wel erg vaak aan bod.

avatar van Lau1986
notsub schreef:

Wat is er nou weer mis met een titel als Wehrmacht? We zijn wel 65 jaar verder hoor.

avatar van Spock2011
Toch al stukken beter dan Art of War, maar weet het niveau van Attero Dominatus en Primo Victoria niet echt te behalen. Ik heb hem me vorig jaar op Graspop laten signeren, dus wellicht dat ik hem daardoor extra ben gaan waarderen. Het titelnummer is in ieder geval echt heerlijk en een nummer als The Final Solution geeft ook echt rillingen. Screaming Eagles, Saboteur en White Death zijn lekkere up-tempo Power Metal nummertjes. Prima album. Echt een band die je het best in de zomer kunt waarderen.